βαρυχειμωνιά: Προειδοποίηση ακόμα και για «ισχυρό χιονιά» ακόμη και σε πεδινές περιοχές

739
Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Για βαρυχειμωνιά στη χώρα λόγω ενός «πολιτικού ποταμιού» προειδοποιεί ο μετεωρολόγοςΚλέαρχος Μαρουσάκης. Μετά την «πολική μπάλα» που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023 σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του χειμώνα φέρνοντας βαρυχειμωνιά, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κακοκαιρία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το τέλος της νέας εβδομάδας. Προειδοποίησε πως η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Όπως αναφέρει, από την Πέμπτη (02/02) – Παρασκευή (03/02) και ύστερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, αλλά και οι επικίνδυνοι βοριάδε, οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

Κατά τον ίδιο, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι και μέσα σε πόλεις, ακόμα και χιονόστρωση, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου.

«Στο βίντεο χαρτών που ακολουθεί επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!» αναφέρει.

Ζητά, ακόμα, αυξημένη ετοιμότητα στον νομό Αττικής, όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά. Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.