Βρέθηκε χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα του Λουτρακίου!

27

Με άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη και του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, βρέθηκε η χρηματοδότηση για το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου…

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο Νίκος Ταχιάος και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του πρόσφατα απενταγμένου από την Κυβέρνηση έργου της «Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση)» που αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης των 8 ρεμάτων Αγίου Φανουρίου, Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη και από πλευράς Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρη Πέρρα και του Αναπλ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης, ανέλυσε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής και ζήτησε από του ιθύνοντες να εξασφαλίσουν την άμεση χρηματοδότηση του έργου που βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης – πριν εκείνο απενταχθεί.

Οι δύο Υφυπουργοί αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου και δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου αυτό να ενταχθεί στην νέα πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» (με ΑΔΑ: ΡΦΓ4Η-ΝΨΙ) του Ε.Π. «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 26.10.2023.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε θερμά τους δύο Υφυπουργούς κ.κ. Ταγαρά και Ταχιάο για την άψογη συνεργασία και την άμεση παρέμβασή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους.

Πηγή