Β.Ταγαράς-Με το 2022 να φτάνει στο τέλος του, θέλω να κάνω μία μικρή αναφορά στα πεπραγμένα μας στο Κ.Κ.Πολιτικής

543
Με το 2022 να φτάνει στο τέλος του, θέλω να κάνω μία μικρή αναφορά στα πεπραγμένα μας στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής.
➡️Στον τομέα των εγκαταστάσεων.
✅Ανακαινίσαμε πλήρως τα 3 κεντρικά ΚΑΠΗ της Κορίνθου και το ΚΑΠΗ του Κόρφου.
Εξοπλίσαμε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλους τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και όλα τα ΚΑΠΗ, ώστε να λειτουργήσουν υποδειγματικά.
✅Αναβαθμίσαμε όλους τους αύλειους χώρους των παιδικών σταθμών.
✅Βελτιώσαμε την ασφάλεια των χώρων με την τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας και νέων οργάνων παιδικών χαρών και σε 2ο χρόνο θα προχωρήσουμε στην πιστοποίηση αυτών των χώρων.
✅Αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των κτιρίων, παρεμβαίνοντας στον εξοπλισμό πυροπροστασίας και συστημάτων συναγερμών με τοποθέτηση νέων υλικών νεότερης τεχνολογίας σε όλους τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
✅Προχωρήσαμε σε συντήρηση τοιχοποιίας παραδίδοντας δομές απόλυτα ασφαλείς.
Οι παρεμβάσεις μας στις δομές έγιναν ώστε μικροί και μεγάλοι να τις χρησιμοποιούν και να τις απολαμβάνουν με ασφάλεια!
➡️Στον τομέα των εκδηλώσεων.
✅Μετά από τα 2 χρόνια της πανδημίας επαναφέραμε τις μεγάλες γιορτές των ΚΑΠΗ και των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
✅Για 2η χρονιά διοργανώνουμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου.
✅Διοργανώθηκαν για τα ΚΑΠΗ μας:
❗️8 εκδρομές σε ιαματικούς προορισμούς. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών μας με αξιοκρατία και χωρίς αποκλεισμούς.
❗️Εκδρομές σε θεατρικές παραστάσεις και σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα όπως Βόλο, Καρπενήσι Χαλκίδα, τις οποίες τα μέλη μας απόλαυσαν και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με ανάλογο πρόγραμμα και το επόμενο έτος.
➡️Όσον αφορά τις καίριες παρεμβάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου μας, οφείλω να αναφέρω πως προχωράμε:
✅την διαδικασία αναθεώρησης των αδειών λειτουργίας σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στόχος μας είναι η δημιουργία περισσοτέρων βρεφικών τμημάτων όπου είναι εφικτό και σύμφωνα με τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.
✅την διαδικασία ίδρυσης του βρεφονηπιακού σταθμού στο Σοφικό, ένα αίτημα πολλών ετών της περιοχής.
✅την διαδικασία αδειοδότησης όλων των ΚΔΑΠ του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων. Στόχος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
✅την αναδιάρθρωση του προσωπικού του κέντρου με βάση τις πραγματικές ανάγκες τροποποιώντας τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).
✅τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55-67 με στόχο την πρόσληψη 7 ατόμων την τρέχουσα χρονιά και επιπλέον ατόμων το 2023.
Στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής εργαζόμαστε μεθοδικά, με σχέδιο, με ευθύνη, κυρίως όμως με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε! Στους ίδιους ρυθμούς θα συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Γιατί η μεγάλη μας αγωνία είναι η προσφορά, στον τόπο μας και στους ανθρώπους του!