Γεωργία Στριμενοπούλου-Στον δήμο Κορινθίων ανοίξαμε τις πόρτες για το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

15
Η αξία της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πως αποτελεί ό,τι πιο κοντινό στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη. Αν κάθε μέρα δεν προσπαθείς γι αυτό, η ενασχόληση με τα κοινά δεν έχει καμία σημασία.
Χτες ήταν μια τέτοια μέρα! Στον δήμο Κορινθίων ανοίξαμε τις πόρτες για το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τον θεσμό που φιλοδοξεί να γίνει ένα διαρκές σχολείο για τους συνδημότες μας, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής τους.
Όταν ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης μού ανέθεσε τον συντονισμό αυτού του έργου, αισθάνθηκα μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Με την βοήθεια, όμως, του ανθρώπου που είχε την ιδέα για την δημιουργία του ΔΑΕΠ, του καθηγητή και πρώην αντιπρύτανη στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Τούσουλη, ο οποίος μας κατεύθυνε συνεχώς, και με την συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας, όλα έγιναν πιο εύκολα!
Για να αποδειχτεί για μία ακόμα φορά πως η συνεργασία είναι το «σπίτι» της επιτυχίας!!
Αυτή όμως η προσπάθεια που κάναμε να στήσουμε το ΔΑΕΠ δεν θα σήμαινε τίποτα, αν δεν υπήρχε η δική σας συμμετοχή. Αν δεν ήταν και δική σας αντίληψη πως η διαδικασία της μάθησης δεν εξαντλείται με την ηλικία. Χτες γεμίσατε το Δημοτικό Θέατρο και σήμερα στο δημαρχείο τα τηλέφωνα χτυπούσαν και πάλι ασταμάτητα από ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν πως μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα…
Η δική σας συμμετοχή μεγαλώνει την ευθύνη μας. Και σε αυτήν θα ανταποκριθούμε…
Στριμενοπούλου Γεωργία
Προεδρος Συντονιστικής
Επιτροπής ΔΑΕΠ