Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών – Κάλπες στις 21 Μαΐου

853
Για όσους γνώριζαν εκ των έσω η επιλογή του πρωθυπουργού να ανακοινωθούν οι κάλπες για τις εκλογές στις 21 Μαΐου, ήταν ειλημμένη.

Εκείνο που δεν ήταν σαφές ήταν ο χρονική στιγμή της ανακοίνωσης καθώς κάποιοι έλεγαν ότι αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα. Τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανοίξει τα χαρτιά στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοινώνοντας ότι οι πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί ισχυρές εισηγήσεις να δείξει άμεσα τον ακριβή χρόνο των εκλογών, ώστε να πάψει ο αποπροσανατολισμός της κυβερνητικής και της κομματικής μηχανής με την παραφιλολογία. Ήδη από χθες μάλιστα ο ίδιος από τη Λαμία περίπου έδειξε τις προθέσεις του. Και έδωσε στον κομματικό μηχανισμό επίσημο σήμα για την προεκλογική εκστρατεία.

 

Στο τραπέζι είχε τεθεί και η ημερομηνία της 28ης Μαΐου, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε με τίποτα να διαταραχθεί η διεξαγωγή των πανελληνίων που ξεκινούν  την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται με τα ειδικά μαθήματα στις 29 Ιουνίου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο επιχείρημα θα αποτελέσει και πολιτική για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές  με την ενισχυμένη αναλογική, καθώς  όπως επισημαίνουν κύκλοι του Μαξίμου, οι πολίτες θα πρέπει να πειστούν ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και όχι μεγάλα διαστήματα αστάθειας, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο, για να διαφυλάξει και να προστατεύσει τα συμφέροντα της.

 

Όπως έγινε γνωστό ο Πρωθυπουργός, έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.