Για ποιο λόγο αφήνουν τους αγρότες της Κορινθίας εκτός αποζημίωσης για τα μήλα;

771

Ανακοίνωση του Τσιόγκα Βλάση
Προέδρου Αγροτικού Συνεταιρισμού  Πασιου-Κλημεντίου & Προέδρου
Εθνικής Ένωσης Μικρών Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά την ανακοίνωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη , για την χορήγηση deminimis αποζημίωσης στα Μήλα .

“Μετά την ανακοίνωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης για την χορήγηση deminimis αποζημίωσης στα Μήλα ,μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε ότι η ενίσχυση αφορά  μόνο τον Νομό Λάρισας .”

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί ο υπουργός, είπε ότι εξετάζει να συμπεριλάβει και άλλους νομούς που καλλιεργούνται μήλα, όπως έπρεπε εξ αρχής να είχε γίνει , αλλά και πάλι η ΚΟΡΙΝΘΙΑ μένει ΕΚΤΟΣ των νομών που περιλαμβάνει η ανακοίνωση .

“Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Κορινθίας; Γιατί δεν αφορά συνολικά πανελλαδικά το προϊόν ;”

Η ανακοίνωση έγραφε:

« Το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο».

Οι παραπάνω λόγοι δεν ισχύουν για όλη την επικράτεια, πως γίνεται να επηρεάστηκαν μόνο οι συνάδελφοι από την Λάρισα και όχι οι άλλοι παραγωγοί σε όλη την χώρα;
Η καλλιέργεια σταφυλιού γιατί δεν είναι μεταξύ του πακέτου στήριξης όταν αποδεδειγμένα και με τεκμηρίωση η τιμή του σταφυλιού φέτος ήταν  πολύ κάτω του κόστους παραγωγής .
Αναμένουμε από τον υπουργό να αναθεωρήσει και να βάλει και τον Νομό Κορινθίας όπως και όλους παραγωγούς Μήλων στην χώρα στο πακέτο στήριξης.
Περιμένουμε και να μας πει τι θα πράξει με τα σταφύλια .