Γιώργος Δέδες: Απέναντι στη χειρότερη επέλαση του συντηρητισμού των τελευταίων δεκαετιών θα σταθούμε όρθιοι και θα αγωνιστούμε

1249
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το κόμμα μας και την προοδευτική παράταξη, οφείλουμε να σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι, να δείξουμε ψυχραιμία στην τρικυμία και να κρατήσουμε γερά το τιμόνι του σκάφους μας, με την επίγνωση ότι το ταξίδι συνεχίζεται και ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία δεν υποστέλλεται, ούτε εγκαταλείπεται ποτέ.
Με σύνεση, αναστοχασμό και αποφασιστικότητα θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, να αναδιαμορφώσουμε τη στρατηγική μας και να δώσουμε τη μάχη των επόμενων εκλογών. Απέναντι στη χειρότερη επέλαση του συντηρητισμού των τελευταίων δεκαετιών θα σταθούμε όρθιοι και θα αγωνιστούμε. Με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά και με βαθιά χαραγμένη στις ψυχές μας την προσήλωση στις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Αξίες και ιδανικά με τα οποία θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, παρά τις επώδυνες στροφές της συγκυρίας. Οι καιροί δεν περιμένουν. Θα φανούμε δυνατοί και αντάξιοι των παρακαταθηκών της μεγάλης δημοκρατικής παράδοσης που έρχεται από πολύ μακριά.
Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μας που με τίμησαν με την ψήφο τους. Στην πρώτη κάθοδό μου στο στίβο των βουλευτικών εκλογών, με ανέδειξαν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου. Είναι πολύ σημαντικό και βαθιά τιμητικό για εμένα να έχω την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον σ. Γιώργο Ψυχογιό για την επανεκλογή του ως βουλευτής και ευχαριστώ τις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον όμορφο και συντροφικό αγώνα που δώσαμε. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο νομό, που με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.
Κλείνοντας, υπενθυμίζω τους στίχους ενός τραγουδιού που έρχεται από τα παλιά και σήμερα μας αγγίζει διαφορετικά.
«Δώσαμε μια υπόσχεση και είπαμε πως δεν θα την ξεχάσουμε ό,τι κι αν γίνει.
Δεν υποχωρούμε και δεν παραδινόμαστε ποτέ.
Σαν στρατιώτες μέσα σε νύχτα καταιγίδας με έναν όρκο να υπερασπιστούμε
δεν υποχωρούμε και δεν παραδινόμαστε ποτέ».
✊ Καλή δύναμη, ο αγώνας συνεχίζεται!