Δάσκαλος θετικός στον κορονοϊό – Κλείνουν σχολεία, σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

79

Αναστάτωση στην Ξάνθη καθώς δάσκαλος που δίδασκε σε 4 σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το fonitisxanthis.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν έγινε γνωστό ότι ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως σήμανε συναγερμός τόσο στον Δήμο όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα και υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.

Ο εκπαιδευτικός δίδαξε για τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή και τα σχολεία στα οποία εργαζόταν ήταν τα εξής: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης. Με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να μείνουν για 10 ημέρες κλειστά και τα 4 σχολεία.

Κλειστό σχολείο και στον δήμο Τοπείρου

Επιπλέον, κλειστά είναι και το Δημοτικό σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας, του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη. Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ σε ΦΕΚ προβλέπεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, του εξαθέσιου μειονοτικού Δημοτικού σχολείου Ηλιόπετρας και του Νηπιαγωγείου Ηλιόπετρας, του Δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 9.6.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί σε καραντίνα συνολικά 80 εκπαιδευτικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ