Δήμος Σικυωνίων: Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη…Ολοκληρώνεται η ψηφιοποίησης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ

449

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εγκατάστασης ψηφιακών υδρομέτρων και ασύρματων αισθητήρων εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο αφενός την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και αφετέρου τη συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του έργου – το οποίο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς – υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, ειδικά σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε, όπου η έλλειψή του κάνει την εμφάνισή της και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ορθολογική διαχείριση του νερού, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, προϋποθέτει τον μέγιστο δυνατό περιορισμό στην σπατάλη του και αυτό σημαίνει και την αποφυγή διαρροών και άλλων απωλειών κατά μήκος του δικτύου. Επίσης, σημείωσε, η ορθολογική διαχείριση εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη στην νομή του νερού, όπως αυτή υλοποιείται από την Δημοτική Επιχείρηση, η οποία θωρακίζει και προστατεύει το μεγάλο έργο της υδροδότησης, με πόσιμο νερό Στυμφαλίας.