Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες »για τον δήμο Κορινθίων

3962

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες »για τον δήμο Κορινθίων.

Μας  ρωτούσαν   επίμονα τον τελευταίο διάστημα  αν εμείς  από τον δημοσιογραφικό χώρο γνωρίζαμε    ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κορινθίων  κι αν υπάρχουν διαρροές από το περιβάλλον του Νίκου Σταυρέλη  για το θέμα αυτό…

«Σιγή ισχύος» από τον Νίκο Σταυρέλη

Γεγονός είναι πως ο δήμαρχος τήρησε μέχρι τέλους «σιγή ισχύος» αφού ούτε οι ίδιοι αντιδήμαρχοι και συνεργάτες γνώριζαν κάτι μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκ του αποτελέσματος όμως  δικαιώθηκε, γιατί  όπως έλεγε και ο  Μπέρναρντ Σω  «Η σιωπή δεν κάνει λάθη » …

Όλο το προηγούμενο διάστημα λοιπόν  αναπτύχθηκε μία παραφιλολογία σε σχέση με την επιλογή των αντιδημάρχων , των ειδικών συμβούλων και γενικότερα για  τους συνεργάτες του νέου δημάρχου .

Το καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο ενδιαφέρον είχε μία αντικειμενική βάση και εύλογη απορία  για το  πως θα διαχειριστεί τα τόσο λαμπερά ονόματα που είχε στον συνδυασμό του

Τον εμπιστεύτηκαν  οι  πιο  έμπειροι  αυτοδιοικητικοί της Κορίνθου

Είναι  γεγονός  αδιαμφισβήτητο πως τον εμπιστεύτηκαν  οι  πιο  έμπειροι  αυτοδιοικητικοί της Κορίνθου  αναγνωρίζοντας  στο πρόσωπό του  πως ο Νίκος Σταυρέλης αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοδιοικητικό κεφάλαιο για τον δήμο ,  καθώς είναι άτομο με βαθιά γνώση της περιοχή μας των ιδιαιτεροτήτων της και των προβλημάτων της….

Από την άλλη όμως  και οι νεοεκλεγέντες ήταν” βαριά ονόματα” για την κοινωνία μας  , οπότε δικαιολογημένα  υπέθεταν  πως ήταν αδύνατον η  επιλογή του να μην επιφέρει δυσαρέσκεια …

Οι κακοπροαίρετοι έτριβαν τα χέρια τους για το πότε θα έρθει εκείνη η ώρα των διορισμών … και οι καλοπροαίρετοι ανησυχούσαν αληθινά για το πως θα κατορθώσει το ακατόρθωτο .

Η άποψή μας σαν ιστοσελίδα ενημέρωσης ήταν   πως ουδόλως θα πρέπει να μας  ενδιαφέρει το ΠΟΙΟΙ θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι, αλλά το πόσο ικανοί να διοικήσουν  θα είναι οι νέοι υψηλόβαθμοι του Δήμου μας…

Διαψευστήκαν οι «Κασσάνδρες »για τον δήμο Κορινθίων

 

Εν πάση περιπτώσει κατά κοινή ομολογία η διανομή των ΄” ρόλων ” ήταν άψογη και όπως λέει και ο λαός μας ” χωρίς να ανοίξει ρουθούνι” ,τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Λαμβάνοντας υπόψη πως εκκρεμούν 7 θέσεις ειδικών συμβούλων , υποθέτουμε πως θα καλυφθούν  από τους υπόλοιπους που αναμένουν να τους ανατεθεί κάποιο σχετικό αντικείμενο

Βασικό κριτήριο της επιλογής που έκανε ο Δήμαρχος Κορινθίων στα πρόσωπα τα οποία τοποθέτησε  με την προχθεσινή απόφασή του σε θέσεις αντιδημάρχων είναι,  η συνάφεια των τομέων ευθύνης που αναλαμβάνουν,  με το γνωστικό τους  αντικείμενο με το οποίο έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν ή στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που αυτό δεν ισχύει , αλλά σαν καλός «καπετάνιος»  ο Νίκος Σταυρέλης φρόντισε εκεί να τοποθετήσει έμπειρο Ειδικό Σύμβουλο που θα καλύψει την οποιαδήποτε τυχόν απειρία.

 

Εμείς θα σημειώσουμε πως  εξ ίσου βασικό στοιχείο   είναι  η δυνατότητα των προσώπων αλληλοσυμπλήρωσης και συνεργασίας μεταξύ τους,  ώστε το έργο τους να διαπνέεται από ήθος σεβασμό και αγάπη για τον Δήμο μας .

 

Και κάτι επιπλέον : Θα πρέπει όλοι και όλες  οι εκλεγμένοι – ες να κατανοήσουν ότι οι θέσεις αυτές είναι πρωτίστως θέσεις ευθύνης απέναντι στους πολίτες με χρονική διάρκεια ενός έτους  όπως δήλωσε ο δήμαρχος .

Σαφώς λοιπόν  αποτελεί πρόκληση για όλους τους συνεργάτες  του δήμου,  να αποδείξουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την αξία και τις δυνατότητές τους και επιπλέον αν θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους πρόσφερε ο δήμαρχος , ώστε να παραταθεί άξια η παραμονή στις θέσεις τους.

Άλλωστε η εικόνα που  εισπράττει ο δημότης, βαθμολογεί αντίστοιχα την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου μας και στο τέλος πράττει τα ανάλογα με την ψήφο του .

Κλείνοντας θα σημειώσω πως οι  δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Κορινθίων  έδειξαν στις 8 Οκτωβρίου με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι υπάρχει η ανάγκη για άμεση αλλαγή και για ένα νέο αναπτυξιακό μίγμα ανθρώπων που θα παράγει έργο κι όχι επικοινωνία.. Ευελπιστούμε αυτό να γίνει πράξη.

Μ.Π.Ν.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Οικονόμου: Ο “πανταχού παρών” και το ευχαριστώ στον Νίκο…