Δωρεάν η διέλευση των κατοίκων του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων από τα διόδια του Ισθμού

26

Δωρεάν θα γίνεται η διέλευση των κατοίκων του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων από τα διόδια του Ισθμού από σήμερα 12 Ιουνίου με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών μέχρι νεωτέρας, μετά την πρόσφατη κατεδάφιση της γέφυρας στον ανισόπεδο κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της λειτουργίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην περιοχή.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, η διέλευση από το Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Ισθμού και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πάτρα), θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας και υπεύθυνης δήλωσης επικυρωμένης, είτε μέσω Gov, είτε μέσω ΚΕΠ.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, το Δημόσιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για την απώλεια εσόδων, λόγω των συγκεκριμένων δωρεάν διελεύσεων.

Το κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης είναι το ακόλουθο:

Προς: «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και κάθε άλλο αρμόδιο Φορέα ή Αρχή»

Δηλώνω υπεύθυνα ότι

Α. Είμαι μόνιμος κάτοικος των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ή Κορινθίων στην ανωτέρω αναγραφόμενη διεύθυνση και η παρούσα μετακίνησή μου γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων των ανωτέρω Δήμων με το ΙΧ όχημά μου με αριθμό κυκλοφορίας ……. [τίθεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος]. Η παρούσα επιδεικνύεται στον σταθμό διοδίων Ισθμού μαζί με επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ΑΔΤ, Διαβατήριο), και

Β. Συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου από την Ολυμπία Οδό με βάση το έννομο συμφέρον της για τον έλεγχο των διελεύσεων και την προστασία των δικαιωμάτων της και του Ελληνικού Δημοσίου (σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στο www.olympiaodos.gr/privacy/ ).

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από την τάχιστη αντίδραση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νίκου Ταχιάου αλλά και τη προχθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο Κορίνθου με τους Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολύμπιας Οδού κ.κ. Παναγιώτη Παπανικόλα και Κωνσταντίνο Παπανδρέου με σκοπό την βοήθεια και εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων μας.

Στη σύσκεψη αυτή θέσαμε συμπληρωματικά και την αναγκαιότητα δημιουργίας εισόδου και εξόδου στον αυτοκινητόδρομο προς και από Πάτρα στον ημικόμβο του προαστιακού για άμεση πρόσβαση στην πόλη της Κορίνθου, αποφεύγοντας τον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου. Για το θέμα θα επανέλθουμε σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.