Δωρεάν μαστογραφία και τεστ δωρεάν στην κεντρική πλατεία Νεμέας από Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

31

 

Πρόσκληση

για συμμετοχή στην 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου
σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Νεμέας.

 

Αγαπητές κυρίες,
Με ιδιαίτερη χαρά σάς πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» ξεκινά την 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου τής μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Νεμέας.
Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε και πάλι την συμμετοχή σας στο υψίστης
ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας τού γυναικείου πληθυσμού τής χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών τού Δήμου Νεμέας.
Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.
Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στη Νεμέα (έναντι Δημαρχείου), και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2746360106 / 2746360118 και 2713610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την
κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερομένη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του
Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας   Μιχαήλ Βροντάκης
Πρόεδρος

Για την
Π.Ε.Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής Αντιπεριφερειάρχης

Για τον
Δήμο Νεμέας  Κωνσταντίνος Φρούσιος  Δήμαρχος

Για τον
Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος Πρόεδρος