Μπορεί ακόμα να μην έχει τελειώσει ο Μάρτιος, αλλά το ενδιαφέρον για το δώρο Πάσχα είναι μεγάλο. Αυτό δίνεται βάσει νόμου στις 28 Απριλίου. Βέβαια δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση όπως είχε συμβεί και την περασμένη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας.

Σχετικά με τα χρήματα που θα λάβουν οι πολίτες, το ποσό επηρεάζεται άμεσα από το αν ο εργαζόμενος έχει μπει σε καθεστώς αναστολής. Για την ακρίβεια κάποιοι μισθωτοί μπορεί να βγούνε χαμένοι. Όσοι ήταν σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν δώρο με βάση τα 534. Σε περίπτωση που ο κανονικός μισθός τους ήταν μεγαλύτερος τότε θα έχουν “χασούρα”.

Το ίδιο ισχύει και για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή για κάποιες μέρες, αλλά έχουν γυρίσει στην εργασία τους για ορισμένο διάστημα. Όσες περισσότερες μέρες δεν εργάστηκαν κανονικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια στα χρήματα που θα λάβουν. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο σε δυο δόσεις. Πρώτα από τον εργοδότη και στη συνέχεια την αναλογία δώρου για τις μέρες της αναστολής από το Κράτος.

Για παράδειγμα:

Ένας μισθωτός που κανονικά αμείβεται με 1.000 ευρώ δικαιούται δώρο 500 ευρώ. Αν βρίσκεται σε αναστολή τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 τότε θα πρέπει να λάβει από τον εργοδότη του 183 ευρώ και από το κράτος περίπου 162 ευρώ με βάση τα 534 της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εργαζόμενοι δεν μπήκαν ποτέ σε καθεστώς αναστολής, θα λάβουν κανονικά πλήρες δώρο Πάσχα από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *