Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, Σπέτσες στις 19 & 20 Απριλίου-φωτο

22

Η πιο περιζήτητη εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ βρίσκεται στην φάση των τελευταίων προετοιμασιών. Οι Σπέτσες μας περιμένουν και φέτος με τα πιο κλασικά μας οχήματα για να περάσουμε όμορφα με νέα δρώμενα, μουσική και χορό.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχτούμε πάνω από τις 80 στο νησί. Η εκκίνηση θα γίνει από τα Ίσθμια το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου και ώρα 11:00. Τα 20 αυτοκίνητα της classic regularity θα ξεκινήσουν την εκδήλωση και θα διανύσουν 130 χλμ. που περιλαμβάνουν 5 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. Ενώ μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 60 οχήματα της κατηγορίας Touring τα οποία θα καλύψουν περίπου 100 χλμ με 2 ειδικές δοκιμασίας ακριβείας και αισθητά χαμηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες θα περάσει από Ρητό, Σοφικό, Παλαιά Επίδαυρο, Τραχειά, Άνω Φανάρι, Δρυόπη, Γαλατάς με τερματισμό Πόρτο Χέλι και μετάβαση στις Σπέτσες μέσω Κόστα. Τα μισά από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Εαρινό Ράλλυ είναι κατασκευής μέχρι το 1970 και με την άφιξή τους στο νησί θα σταθμεύσουν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel, για να τα θαυμάσουν οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. Το βράδυ οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στη βεράντα του ξενοδοχείου για ένα welcome drink.

Το Σάββατο το πρωί, θα γίνει ο κλασικός γύρος του νησιού, με μια ειδική διαδρομή και τερματισμό στην Αγ. Μαρίνα για το πικ-νικ προσφορά του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel. Φυσικά θα μας συνοδεύσουν για ακόμη μια χρονιά οι μουσικές επιλογές του Τζόνυ Βαβούρα. Μετά το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα θα περάσουν από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι για να επιστρέψουν μπροστά από το ξενοδοχείο όπου θα λάβει χώρα μια σύντομη ξενάγηση, από στέλεχος της ΦΙΛΠΑ, σε ορισμένα αυτοκίνητα αξιοσημείωτα για την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει καλύτερα το αντικείμενο του θαυμασμού του.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές των γενικών κατατάξεων και θα ακολουθήσει το δείπνο στο ξενοδοχείο. Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: Instacar, MyKteo, ΦΙΛΗΣGlass, ανώνυμο χορηγό φίλο της λέσχης, Intermed, Voyager, Aperol, Synviva, Neaters, τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Σπετσών και φυσικά τον μεγάλο οικοδεσπότη μας, Poseidonion Grand Hotel. Photo Credits Ντουζέπης Λυκούργος.

πηγή-4troxoi.gr