Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Πέτρες, φωτοβολίδες και χημικά

59

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Άτομα που βρισκόταν στην πορεία των μαθητών πέταξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου – λάμψης.

Οι αστυνομικοί κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος είναι αποπνικτική.

Ενδεικτικό της έντασης είναι πως έκλεισαν οι είσοδοι της Βουλής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα αγνώστων, έριξε πέτρες, φωτοβολίδα και κροτίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Αυτή την ώρα οι άγνωστοι προκαλούν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Οι μαθητές σχολείων της Αττικής,  πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, εκφράζοντας την αντίθεση τους στις αλλαγές που προτίθεται να εισαγάγει το υπ. Παιδείας στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές και κυρίως η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού στη 2α Λυκείου, οπότε και θα δηλώνονται 10 σχολές προτίμησης που δε θα μπορούν να τροποποιηθούν, θα εντείνουν την παραπαιδεία και την πίεση στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Κλειστή παραμένει η οδός Πανεπιστημίου και Σταδίου, ενώ στα Προπύλαια βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση καλούν και φοιτητές, που αντιδρούν στο νομό Γαβρόγλου για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here