ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Καταγγέλει τις απολύσεις των συναδέλφων, μελών του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Ν. Κορινθίας

923

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου , καταγγέλλει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τις απαράδεκτες και εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων, μελών του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Ν. Κορινθίας και δη  του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα . Έχουμε να κάνουμε με δυο απολύσεις  οι οποίες  εντάσσονται καθαρά σε εναντίωση στην συνδικαλιστική δράση.

 Η Πολυεθνική Crown Hellas Can αφού έκλισε το εργοστάσιο στην Πάτρα πετώντας στον δρόμο 120 συναδέλφους και μεθόδευσε 37 «εθελούσιες απολύσεις» στο εργοστάσιο στην Κόρινθο ,εκμεταλλευόμενη τώρα των κατάπτυστο 4808/21 (Νόμο Χατζηδάκη) απολύει τους δυο συναδέλφους που εναντιώθηκαν και προσπάθησαν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας ,προφασιζόμενη ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας να τους τοποθετήσει ενώ στα υπόλοιπα τμήματα δουλεύουν συμβασιούχοι στην παραγωγή που πρόσφατα έγιναν ανανεώσεις συμβάσεων ,όπως και στα υπόλοιπα τμήματα οι συνάδελφοι δουλεύουν συνεχή δωδεκάωρα .

Αποτελεί μια μεθόδευση της εταιρείας με τις πλάτες της κυβέρνησης έτσι ώστε να ξεμπερδέψει με τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπή εργασία ,αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για να επιβληθούν συνθήκες γαλέρας και εργασιακός μεσαίωνας σε όλη την Ελλάδα ,δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα μας βρουν μπροστά τους, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ακυρωθούν οι απολύσεις των συναδέλφων και να επανέλθουν στην εργασία τους .