ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 8Η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ

139
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
          ΚΟΡΙΝΘΟΥ

8Η ΜΑΡΤΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου χαιρετίζει τις Ελληνίδες Εργαζόμενες που Αγωνίζονται παντού. Τις άνεργες , Συνταξιούχες , τις Νέες  που παλεύουν και αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στις πολιτικές ανασφάλειες των Κυβερνήσεων  και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Γυναίκες που παλεύουν στην δουλειά, στην ασφάλιση στην περίθαλψη, στη μόρφωση και πάνω απ΄ όλα  τις Νοικοκυρές και στις Μητέρες. Σε όλες τις Γυναίκες που δουλεύουν ακόμα και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ τους.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Καθημερινά οι γυναίκες παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αντιμετωπίζουν εκβιασμούς, διακρίσεις, απειλές, παρενοχλήσεις, διλήμματα στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται. Καθημερινά αγωνίζονται, διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και στην κοινωνία.

Η ανατροπή ξεκίνησε στις 8 Μάρτη του 1857 όταν οι εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία. Εν έτει 2018 και σχεδόν 160 χρόνια μετά, οι εργαζόμενες στην Ελλάδα της κρίσης υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.

Μάλιστα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε  καταδεικνύεται η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι γυναίκες του μόχθου, αφού σε ποσοστό 59,3% εργάζονται έως 49 ώρες εβδομαδιαίως. Το 39,5% εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 37% δεν πληρώνεται τις υπερωρίες ενώ το 27,8% λαμβάνει μισθό έως 500 ευρώ, όταν το 29,9% των αντρών λαμβάνει μισθό έως 2.000 ευρώ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και καλούμε τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Για μια Κοινωνία Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ