Ερωτήση Περιφερειακών Συμβούλων για το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια…κύριε Τατούλη…!

62

Από το 2000 και για 10 περίπου χρόνια λειτουργούσε στην Κόρινθο (στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαμιλίων), το ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 είχε φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις τόσο τοπικών σχημάτων όσο και από άλλες περιοχές της χώρας. Το θέατρο
, το οποίο ας σημειωθεί ότι εγκαινιάστηκε από το νυν Περιφερειακό Σύμβουλο και τότε Αντινομάρχη κ. Παπαφωτίου, κατασκευάστηκε σε ένα παλιό λατομείο και αποτέλεσε και γι’  αυτό το λόγο μία ανάσα πολιτισμού και δημιουργίας.
Από το καλοκαίρι του 2011 και μέχρι το καλοκαίρι του 2013 το θέατρο με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας, του κ. Τατούλη, και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε, είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Δεν είχε φιλοξενήσει καμία εκδήλωση, ο ηλεκτρολογικός του εξοπλισμός είχε κλαπεί –αφού αφέθηκε εκτεθειμένος και χωρίς καμία μέριμνα προστασίας του και -ή ούτως ή άλλως- υποβαθμισμένη πολιτιστική ζωή στην Κορινθία δέχτηκε ένα επιπλέον πλήγμα.
Τον Ιούνιο του 2013 με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής και πιο συγκεκριμένα του τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε γράφτηκε η τελευταία πράξη. Το θέατρο κυριολεκτικά εξαφανίστηκε! Οι λυόμενες κερκίδες του θεάτρου και ο όποιος εξοπλισμός είχε απομείνει ξηλώθηκαν από το χώρο και μεταφέρθηκαν αλλού με αποτέλεσμα η εξαφάνιση του θεάτρου να είναι κυριολεκτική!(Επισυνάπτονται και σχετικές φωτογραφίες του χώρου πριν και μετά).
Από τότε ο χώρος είναι έρημος και αναξιοποίητος και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας τόσο προς την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας, όσο και προς το Δήμο Κορινθίων δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την επαναλειτουργία του θεάτρου. Βέβαια, ο Δήμος Κορινθίων με δηλώσεις του κ. Καράγιωργα (προέδρου του Κορινθιακού Θεάτρου) το Μάρτιο του 2015 φαινόταν να αναλαμβάνει την ανακατασκευή του θεάτρου σε συμφωνία με τον κ. Περιφερειάρχη (σχετικά:https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=HWPRcgc0cHM). Φυσικά καμία ανακατασκευή και κανένα έργο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στο χώρο.

Επειδή ο χώρος αυτός πολιτισμού λείπει από την πόλη της Κορίνθου και γενικότερα την Κορινθία και επειδή δεν είναι δυνατό να μην αξιοποιούνται οι υπάρχουσες δομές της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και του πολιτισμού, ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει εκ νέου το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»;
2. Προτίθεται να συζητήσει την πρόταση του Δήμου Κορινθίων να αποδοθεί η ευθύνη του χώρου στο Δήμο Κορινθίων, εφόσον η Περιφέρεια αδυνατεί επί οχτώ χρόνια να λειτουργήσει το χώρο;
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Βασιλακόπουλος Θεόδωρος
Αλεξανδρής Σαράντος
Τζαμουράνης Γεώργιος
Χρυσαδάκος Σταύρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ