Η Κορινθία Διψά το Φράγμα του Ασωπού δημοπρατήθηκε το 2008 …! θαα “ολοκληρωθεί” κατά τον κ.Σταικούρα το 2026 χωρίς δίκτυα -βίντεο

29
 Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σταικούρα. Από την συζήτηση προέκυψε.
 Το Φράγμα του Ασωπού θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 – αρχές 2026
 αναφορικά με τα Δίκτυα του φράγματος, αναμένεται η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο και η ανάθεση της μελέτης.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι με την περάτωση του Φράγματος θα αρχίσει και κατασκευή του έργου των δικτύων.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να σταθούμε με ευθύνη δίπλα στα προβλήματα των πολιτών της Κορινθίας.  
Με σοβαρότητα και επιμονή θα τα καταφέρουμε.  

Σημειώνεται πως η βιντεοσκόπηση με Drone πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. 

Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο στην νεότερη ιστορία της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ένα έργο ζωτικής σημασίας και ελπιδοφόρο για την υδροδότηση τόσο των καλλιεργειών όσο και των κατοίκων πλέον της Κορινθίας.

Ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “παιχνίδι” στα χέρια των κ. υπευθύνων καθώς και των εκάστοτε ανάδοχων αυτού, από την χρονική στιγμή που δημοπρατήθηκε, 2008. Η Κορινθία, λοιπόν, μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από την αδυσώπητη λειψυδρία η οποία εντείνεται όπως είναι κατανοητό περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το φράγμα έρχεται να λύσει οριστικά αυτό το τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας και καλλιέργειας των Κορινθίων, όμως οι αλλεπάλληλες διακοπές των έργων με την τελευταία να αρχίζει και να σταματά οριστικά τον ίδιο μήνα (Νοέμβριος 2022) θα δώσει την χαριστική βολή στους αγρότες. Η ΚΟΡΙΝΘΊΑ ΔΙΨΆ!!

Ποιος από τους υπεύθυνους θα μπορέσει να εγγυηθεί ότι πλέον οι αγρότες θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους? Να έχουν νερό στις Βρύσες των σπιτιών τους? Ποιος επιτέλους θα αναλάβει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό το έργο για την Σωτηρία του τόπου? Εν έτη 2023 βρισκόμαστε να μιλάμε για ένα θέμα αυτονόητο, για ένα θέμα που αφορά ένα ελεύθερο αγαθό, το νερό που στην Κορινθία φαντάζει ουτοπία!.

Κείμενα: Σοφία Μπούλια (DroneDays gr) Drone – Edit: Γιώργος Σοφούλης (DroneDays gr)

DroneDays gr: Γιώργος Σοφούλης. ✔ Κάτοχος άδειας χειριστή ΣμηΕΑ (Drone) με πιστοποίηση Υ.Π.Α.