Η Κόρινθος έγινε μέλος της διεθνούς ομάδας ιστορικών πόλεων

44
Ο Ναός του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο, με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι μια μέρα πριν την πανσέληνο, Τρίτη 20 Αυγούστου 2013. Υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού, περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και με ελεύθερη είσοδο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, παρατηρήσεις άστρων, ξεναγήσεις ή απλές επισκέψεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Αναγνωρίστηκε η Κόρινθος ως ιστορική πόλη.

Η Κόρινθος ανήκει πλέον σε ένα κλειστό κλαμπ ιστορικών πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, μετά από ενέργειες, δράσεις και συμμετοχές της «Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει» η Κόρινθος εντάχθηκε επίσημα στην Ομάδα των Ιστορικών Πόλεων (League of Historical Cities). Η έδρα της παγκόσμιας αυτής ομάδας πόλεων είναι Κιότο της Ιαπωνίας. Από την Ελλάδα συμμετείχε μέχρι τώρα μόνο η Αθήνα. Άρα η χώρα μας θα εκπροσωποείται από δυο πόλεις σε αυτή την ομάδα, κάτι που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας με οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό πρόσημο.

Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Βασικό θέμα της ομάδας αυτών πόλεων αυτών στο τελευταίο τους συνέδριο -το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην Andong της Νότιας Κορέας- ήταν το πώς μια ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα τη σύγχρονη πολιτική της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ας ελπίσουμε ότι η σημαντική αυτή ένταξη της Κορίνθου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια σύγχρονη ποιοτική της ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Κοινός τόπος πάντως είναι ότι η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά παρέχει τεράστιες δυνατότητες. Η Κόρινθος που επιχειρεί να αποκτήσει την δική της «ταυτότητα» και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ήδη κάνει προσπάθειες να αναδείξει το πολιτιστικό της κομμάτι και τις υποδομές της προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τα πλεονεκτήματα της.

πηγή-in.gr