Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου διαψεύδει τα περί δυσαρέσκειας της… μέχρι “δακρύων”

66

Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου διαψεύδει τα περί δυσαρέσκειας της , μέχρι “δακρύων”…

Τις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε πολλά περί δυσαρέσκειας μέχρι δακρύων, της Προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ. Βασιλικής Ευστρατιάδη.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως την Περασμένη Δευτέρα , ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης  εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  την εκκίνηση των διαδικασιών ανέγερσης του πολυπόθητου Μουσείου – Πολιτιστικού Κέντρου ιστορικής μνήμης της Ιωνίας.

Πιστός στην  υπόσχεσή του  προς του  συνοικισμιώτες της Κορίνθου ,η κατασκευή  Μουσείου – Πολιτιστικού κέντρου  είναι από τα πρώτα θέματα που έθεσε σε προτεραιότητα ,με την άμεση διαδικασία  εκτέλεσης έργου  .

Η κ.Πρόεδρος Β. Ευστρατιάδη  βρισκόταν στην συνεδρίαση με εμφανή συγκίνηση,  αφού μετά από τόσες δεκαετίες προσμονής  βρέθηκε επιτέλους μία  τοπική αρχή αποφασισμένη και  δίχως καθυστερήσεις  να υλοποιήσει το έργο.

Αυτή της η Συγκίνηση όμως παρερμηνεύτηκε και από δικαιολογημένα δάκρυα χαράς , μετετράπησαν σε δάκρυα θλίψης.

Με την σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ.της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου αποκαθιστά  όλη η αλήθεια για το θέμα , η οποία είναι μία και μοναδική !

Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου διαψεύδει τα περί δυσαρέσκειας της μέχρι “δακρύων”…

”  Χαιρετίζομαι εκφράζουμε  την ικανοποίηση, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας γι΄ αυτήν και ελπίζουμε στη γρήγορη πραγματοποίησή της, όπως άλλωστε εξήγγειλε ότι θα πράξει στο αμέσως προσεχές διάστημα η νέα Δημοτική Αρχή.”

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του, κ. Βασιλικής Ευστρατιάδου, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανέγερσης του πολυαναμενόμενου Μουσείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπου θα στεγαστούν, διαφυλαχτούν και θα εκτίθενται τα κειμήλια των Μικρασιατών Προσφύγων και των
οικογενειών τους, καθώς επίσης θα εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η πανθομολογούμενα σημαντική καί πλούσια πολιτιστική δράση και πολυετής προσφορά του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την πρόσφατη σημαντική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, με τη νέα Δημοτική Αρχή και τον επικεφαλής αξιότιμο Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νίκο Σταυρέλη, η οποία μεταξύ των πρώτων αποφάσεων της θητείας της επέλεξε (και) την εκπλήρωση του ανωτέρω πόθου και σκοπού της Διοίκησης, των μελών, των φίλων της Μικρασιατικής Στέγης και όλων των κατοίκων της Ιωνίας (Κορίνθου).
Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση και εκφράζουμε την ικανοποίηση, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας γι΄ αυτήν και ελπίζουμε στη γρήγορη πραγματοποίησή της, όπως άλλωστε εξήγγειλε ότι θα πράξει στο αμέσως προσεχές διάστημα η νέα Δημοτική Αρχή.
Κατανοούμε τις δυσκολίες που ανέκυψαν, γνωρίζουμε για τα εμπόδια τα οποία
παρουσιάστηκαν και ευελπιστούμε ότι θα επιδιωχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε και με τη συνεργασία της Μικρασιατικής Στέγης να αποκτήσει η Ιωνία και ολόκληρη η πόλη μας και όχι μόνο, έναν νέο πνευματικό φάρο Πολιτισμού, Ιστορίας και εμμένουσας μνήμης για τις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού. Πρόκειται για την εκπλήρωση ενός χρέους όλων μας σε όσους αγωνίστηκαν, βασνίστηκαν, σφαγιάστηκαν αλλά και κατέφυγαν
στη Μητροπολιτική Ελλάδα ως Πρόσφυγες, συμβάλλοντας σημαντικά με την εργασία και τα χαρίσματά τους στην πρόοδο και την ανάπτυξή της.
Τέλος, το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του και σε όσους από την ίδρυση της
Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου υπήρξαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο της στην ήδη 35ετή παρουσία και προσφορά της και ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν στη σημερινή εξέλιξη της απόφασης για την εκπλήρωση του Καταστατικού σκοπού και οράματος της Μικρασιατικής Στέγης, δηλαδή της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής μνήμης, από τον αείμνηστο Κορίνθιο Υφυπουργό Θεόδωρο Κοτσώνη μέχρι τους αξιότιμους επικεφαλής και εκπροσώπους των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, όλων
των θητειών και περιόδων, μέχρι σήμερα.
Για τα ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν Δελτιο Τύπου, το οποίο αποφασίσθηκε να δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο της πόλης και του Νομού μας, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και κάθε ενδιαφερόμενου.
Κόρινθος, 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η Πρόεδρος

και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Διαβάστε επίσης: