Θανάσης Πετράκος: Εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

35
Καλημέρα.
Να αρχίσω από τα καλά νέα των επαναληπτικών Αυτοδιοικητικών εκλογών.
1. Ηττήθηκαν και αποδοκιμάστηκαν από το λαό οι εκβιασμοί του Μητσοτάκη και των υπουργών του. Μάλιστα όσο πιο προκλητικοί και άθλιοι ήταν οι εκβιασμοί τους τόσο μεγαλύτερη ήταν η λαϊκή αντίδραση και η αποδοκιμασία .( Πάτρα, Χαλάνδρι, Θεσσαλία)
2. Ηττήθηκε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης και η “Αγια οικογένειά “.Η ήττα της Αθήνας είναι και ουσιαστικο και συμβολικό ηχηρό ” Χαστουκι”
3.Έχασε ο ποιο άχρηστος Δήμαρχος ο Κ.Μπακογιαννης ομιλώ και ως κάτοικος Αθηνών εδώ και δύο χρόνια
4. Νίκησαν Δήμαρχοι που όχι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και το σύστημα γενικότερα δεν ήθελε με τίποτα να εκλεγούν ( Πελετίδης, Ρουσος,Βρεττάκος οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις)
Στα κακά νέα τώρα. Ασχημο πολύ γεγονόςτωνεκλογων ήταν η πολύ μεγάλη αποχή η οποία είναι ηχηρή καμπάνα που δείχνει την
μεγάλη κρίση και αποξένωση του ίδιου του θεσμού και ιδιαίτερα της λεγόμενης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από τους πολίτες .Η αποχή ειναι ακόμη πιο μεγάλη όταν κανένας από τους δύο διεκδικητές δεν θεωρουν οι πολίτες ότι αξίζει να εκλεγει όπως συνέβη στην Πελοπόννησο όπου όπου δεν υπήρχαν επαναληπτικες εκλογές για τον Δήμο η αποχή ηταν 70%!!!!.
ΥΓ 1. Προφανώς συγχαίρω τον κ.Δ.Πτωχό για τη νίκη του πάρ όλα αυτά αλλά και την προκλητικότατη παρέμβαση από τους κ.Σαμαρά, Μητσοτάκη,Παπασταυρου και όλο σχεδόν το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως φυσικά συγχαίρω και τους 45 νεοεκλεγέντες γυναίκες και άνδρες Περιφερειακούς Συμβούλους και εύχομαι και στον νέο Περιφερειάρχη και στους-στις νέους Περιφερειακούς Συμβούλους υγεία , καλή και δημιουργική θητεία και καλή εργασία
ΥΓ 2 Με βάση τα αποτελέσματα θεωρώ πάρα πολύ πιθανό για να ΜΗΝ πω βέβαιο ότι αν αντίπαλος του κ. Δ. Πτωχου ήταν άλλος και όχι ο κ. Π. Τατουλης τότε και στη Πελοπόννησο οι κ. Σαμαράς και Μητσοτάκης θα, έχαναν. Οι πολίτες θα αποδοκίμαζαν τις προκλητικές προεκλογικές τους παρεμβάσεις και επεμβάσεις τους .
ΥΓ Προφανώς συγχαίρω και τον Δήμαρχο της ιδιαιτέρας πατρίδας μου το φίλο Τάκη Καρβέλα και όλους -ες τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και τους εύχομαι υγεία, δύναμη, αντοχές και καλή και δημιουργική θητεία .
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου"
Όλες οι αντιδράσεις:

Καίτη Δροσίνη και 73 ακόμη