ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΦΩΤΟ

65
Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει… Η αγωνία κορυφώνεται… Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των θεατρικών παραστάσεων είναι γεγονός!
Σκηνοθέτης, Ηθοποιοί, η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, Συντελεστές, Εθελοντές, και λοιποί εμπλεκόμενοι, επί ποδός, ώστε Παρασκευή και Σάββατο, 20 και 21 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00΄, να είναι όλα έτοιμα. Σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί, μουσική, προβολή βίντεο, αφίσες, προγράμματα. Κανένας δεν μένει αδιάφορος στο κάλεσμα αυτό! Στον πυρετό των προετοιμασιών συμμετέχουν και οι συγχωριανοί μας! Πώς; Αναμένοντας με αγωνία τις δύο αυτές παραστάσεις, απευθύνοντας ερωτήσεις και διατυπώνοντας απορίες, στις οποίες θα πάρουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της θέασης.
Η αίσθηση της παραγωγής θεατρικής παιδείας και ερασιτεχνών ηθοποιών στο χωριό μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά αλλά και ικανοποίηση γενικότερα. Απόλυτα δικαιολογημένα, αφού η δημιουργία θεατρικής ομάδας στην Περαχώρα είναι μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία που πήρε σάρκα και οστά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν τον περασμένο Οκτώβριο συζητήθηκε η ιδέα του Γιάννη Αικατερίνη για δημιουργία θεατρικής ομάδας και έγινε αποδεκτή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, κυριάρχησε ο ενθουσιασμός. Απώτερος σκοπός να λειτουργήσει αυτή ως πόλος έλξης των νέων γενεών, για ενασχόληση με την τέχνη του θεάτρου και τον πολιτισμό, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός ακόμη κύτταρου πολιτισμού στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα, όλοι μαζί, κατάφεραν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους και αναδεικνύοντας το πηγαίο ταλέντο τους, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη.

Αυλαία στο Νέο Πνευματικό Κέντρο της Περαχώρας που θα φιλοξενήσει τις δύο θεατρικές παραστάσεις. Πρεμιέρα με δύο μονόπρακτα του Γιάννη Αικατερίνη. Θα παρουσιαστούν ο ”Δρόμος” και το ”Γράμμα”, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και αφιέρωμα στον καταγόμενο, από την Περαχώρα, αείμνηστο ηθοποιό Παντελή Ζερβό. 
Εκτιμώ ότι το Νέο Πνευματικό Κέντρο θα κατακλυστεί από φίλους του θεάτρου. Γι΄αυτό και οι κρατήσεις θέσεων στην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κα Γιώτα Μελέτη, τηλ. 6979-477798, είναι επιβεβλημένη. Θα διευκολύνει την έγκαιρη και απρόσκοπτη είσοδο, αποφεύγοντας απρόοπτες και δυσάρεστες καταστάσεις, αφού πρόθεση των διοργανωτών είναι η έναρξη των παραστάσεων στην ώρα τους, δηλαδή 20:00′, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.  
     Καλή θέαση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here