Ύστερα από 3 χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαστε συντετριμμένες και συντετριμμένοι που χρειάζεται να αναβάλουμε το EuroPride 2020, τόνισαν οι διοργανωτές

Την απόφαση τους να αναβάλουν το EuroPride 2020 που θα πραγματοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο πήραν οι διοργανωτές, η ομάδα Thessaloniki Pride, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμα, δεν έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία για τη μεγάλη διοργάνωση. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσουμε την απόφαση για νέα ημερομηνία, μόλις αυτό είναι πρακτικά δυνατό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τους υπόλοιπους εταίρους μας, με σκοπό να καθοριστεί το μέλλον του φεστιβάλ», αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

«Ύστερα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, είμαστε προφανώς συντετριμμένες και συντετριμμένοι που χρειάζεται να αναβάλουμε το EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε ότι πέραν των περιοριστικών μέτρων για τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια, δεν υπάρχει διάθεση για την εορταστική πλευρά του EuroPride μέσα στις τόσο μεγάλες απώλειες στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Παρ’ όλ’ αυτά ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ αργότερα μέσα στο 2020, καθώς είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να δώσουμε φωνή στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων και ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο Ευάγγελος Χουλιάρας, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride.

Ο κ. Χουλιάρας ευχαρίστησε την κοινότητά για την στήριξη και την κατανόηση και ζήτησε συγγνώμη από όσες και όσους είχαν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο. «Οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, αλλά με την κατάλληλη συνεργασία θα βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.

«Υπάρχει φυσικά μεγάλη απογοήτευση, που το EuroPride 2020 πρέπει να αναβληθεί, αλλά είναι η σωστή απόφαση δεδομένων των συνθηκών. Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν Pride που αναβάλλονται ή και ακυρώνονται, πράγμα αναπόφευκτο. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα του Thessaloniki Pride τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Stein Runar Østigaard, συντονιστής του EuroPride για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διοργανωτών Pride (EPOA), που παρέχει τον τίτλο του EuroPride.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *