Ισθμός Κορίνθου: Τα αναπάντητα ερωτήματα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ για την ανατροπή

15

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Ισθμό, όπου οδήγησε σε κατεδάφιση της γέφυρας, αλλά και σε μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών που περνούσαν από το σημείο.

Ο οδηγός που υπέστη κάταγμα χωρίς ευτυχώς και εγκαύματα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ενώ οδηγούσε, κάτι πάτησε με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

  • Υπερέβη το όριο ταχύτητας;
  • Οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ;
  • Είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας του;
  • Είχε δικλείδες ασφαλείας το όχημα;

Επίσης, οι αρχές εξετάζουν πόσες ώρες ήταν στο τιμόνι ο οδηγός και αν είχε ξεκουραστεί πριν το ταξίδι, αφού μέσα στη νύχτα θα έκανε διαδρομή που υπερέβαινε τα 300 χιλιόμετρα, καθώς ξεκίνησε από τον Ασπρόπυργο με κατεύθυνση στη Ζάκυνθο.

Οι εναλλακτικές διαδρομές

Σημειώνεται, ότι με βάση της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:0

Πηγή