Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση (GR-Alert) εξέδωσε η Πολιτική Προστασία το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 2025, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα έως το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια Αττικής.
Η προειδοποίηση αφορά άμεσα και όσους Κορίνθιους σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα ή άλλες περιοχές της Αττικής, είτε για εργασία, είτε για ραντεβού, είτε για άλλες δραστηριότητες.
Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από Κόρινθο προς Αττική
Με βάση το περιεχόμενο της ειδοποίησης:
-
Αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν την κίνηση σε δρόμους, γέφυρες και κεντρικές αρτηρίες.
-
Οι οδηγοί που θα κινηθούν σε Κόρινθος–Αθήνα μέσω της Ολυμπίας Οδού πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο ολισθηρότητας ή συσσώρευσης νερών.
-
Όσοι χρησιμοποιούν Προαστιακό καλούνται να ενημερώνονται για τυχόν καθυστερήσεις ή έκτακτες ρυθμίσεις που μπορεί να προκύψουν.
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες
Η επίσημη σύσταση είναι ξεκάθαρη:
-
Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις προς την Αττική μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία.
-
Μην επιχειρείτε διαδρομές σε υπόγειους χώρους στάθμευσης ή περιοχές που πλημμυρίζουν εύκολα.
-
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες των Αρχών και ενημερώνεστε συνεχώς από επίσημες πηγές.
Η εικόνα έως αυτή την ώρα
Οι υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Για τους κατοίκους της Κορινθίας που σκέφτονται να μετακινηθούν, το μήνυμα είναι απλό:
Ασφάλεια πρώτα – αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, περιμένετε μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.





















