Ισχυρό και ανεξίτηλο το αναπτυξιακό αποτύπωμα των έργων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

848

Ισχυρό και ανεξίτηλο το αναπτυξιακό αποτύπωμα των έργων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Τα έργα δεν ανήκουν σε κόμματα και παρατάξεις. Ανήκουν στο λαό και τους πολίτες.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Μαρτίου, ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Χρήστο Καρσιώτη και Τάσο Μποζίκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Δέδε, αναφερόμενος στο άριστο κλίμα συνεργασίας που έχουν αναπτύξει όλα τα προηγούμενα χρόνια και στη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία των έργων συνολικού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προωθήθηκαν στην περιοχή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από το 2015 έως το 2019.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδες, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία, ανέφερε πως είναι πολύ ικανοποιημένος γιατί, παρά τις καθυστερήσεις που οφείλονται στην ολιγωρία της κυβέρνησης, τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Λουτρακίου, τα οποία προωθήθηκαν, μελετήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευαστικής τους ολοκλήρωσης.

Το έργο της σύνδεσης της πόλης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στην περιοχή “Καταρράκτες”, οι χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν για αποκαταστάσεις λόγω φυσικών καταστροφών κ.ά. συνιστούν το έμπρακτο αποτύπωμα της πολιτικής της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημόσιες υποδομές.

«Τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, ούτε στις παρατάξεις και τους δημάρχους, ανήκουν στον ελληνικό λαό και τους πολίτες», τόνισε ο Γιώργος Δέδες, επισημαίνοντας πως οι κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό κρίνονται ανάλογα με την επιμέλεια, την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την οποία προετοιμάζουν τα έργα και τα παραδίδουν στους πολίτες.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των κυβερνητικών καθυστερήσεων αναφέρθηκε από τον Γιώργο Δέδε το έργο της σύνδεσης της πόλης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2018 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δεκαοκτώ μήνες. Τώρα, προβλέπεται ως χρόνος ολοκλήρωσης τα τέλη του 2023.

Ο Γιώργος Δέδες έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δραματικό έλλειμμα παρεμβάσεων που διαπιστώνεται στην  πυρόπληκτη και πλημμυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, υπενθυμίζοντας την παρέλαση κυβερνητικών στελεχών και τις υποσχέσεις τους για άμεση αντιμετώπιση του πλήγματος που είχε δημιουργηθεί στην περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής. Σήμερα, μετά από τόσο καιρό και ενώ υπάρχουν έτοιμες Μελέτες από το Δήμο για έργα αποκατάστασης ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση αδρανεί και οι χρηματοδοτήσεις καθυστερούν απελπιστικά.

«Με την αξιοπιστία που παρέχει η προτεραιότητα που κατά την κυβερνητική μας θητεία δώσαμε στα έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, δεσμευόμαστε σήμερα πως όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στη διακυβέρνηση του τόπου θα προχωρήσει με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες.