Καιρός: Καλοκαίρι και πάλι με 40άρια

16
Μετά τις καταιγίδες το σκηνικό του καιρού αλλάζει επισήμως από το Σάββατο 6 Ιουλίου με ανέμους – μελτέμια στο Αιγαίο – και λίγη ζέστη, περισσότερη στα δυτικά.

Τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά όλη τη νέα εβδομάδα, ο καιρός θα κυλήσει με μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και περισσότερη ζέστη στη δυτική Ελλάδα, εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού.

Μάλιστα, από τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική σταθερά τη νέα εβδομάδα ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη στους 35-36 βαθμούς.

 Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο (6-7/7), προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια. “