Και αυτοί τον χειροκρότησαν!

36

Και αυτοί τον χειροκρότησαν!

Η προκλητική, ανάλγητη και υποκριτική ομιλία του Κ. Καραμανλή (υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη) στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Και οι βουλευτές της ΝΔ τον χειροκρότησαν θερμά!

Όταν ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη, ο οποίος τότε παραιτήθηκε και στη συνέχεια έβαλε πάλι για βουλευτής στις εκλογές.

Ήταν αυτός που μόλις μια εβδομάδα πριν το έγκλημα στα Τέμπη δήλωνε από τη Βουλή: «Μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών»! Συμπλήρωνε ότι είναι «ντροπή» να μπαίνουν «θέματα ασφαλείας» για τον σιδηρόδρομο!

Ήταν αυτός που στη συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη πρότεινε βουβό πόνο και διαμαρτυρία.

Αυτός ο κύριος, λοιπόν, ο κύριος Κώστας Καραμανλής, στην τοποθέτηση του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ήταν εξοργιστικός, συνεχίζοντας προκλητικές παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών.

Αυτός ο κύριος δήλωσε: «Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα»!

Αυτός ο  κύριος ισχυρίστηκε: «Δεν κρύφτηκα και δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία». Στη συνέχεια, βέβαια, συμπλήρωσε ότι «το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος», δηλαδή στον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο έχουν ψηφίσει και διατηρήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Και αυτοί τον χειροκρότησαν θερμά!

Διαβάστε επίσης:

Λιμάνι του Βραχατίου: Για Απαράδεκτη αποζημίωση στη εταιρία (εταιρεία πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη) αναφέρεται η …

 

 

Αυτός ο τύπος είχε το πολιτικό θράσος να υποστηρίξει ότι «η τραγωδία γίνεται καθημερινό αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης»!

Αυτός ο τύπος είπε πως η κυβέρνηση «δήθεν έχει επινοήσει θεωρία ανθρώπινου λάθους». «Δήθεν»! Ολόκληρη η διαδικασία συγκάλυψης εκεί βασίζεται: Στην «αθώωση» οποιασδήποτε πολιτικής εγκληματικής ευθύνης για τα στοιχειώδη συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούσαν ή δεν υπήρχαν! «Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη» (αυτά της ατομικής ευθύνης), είπε, αφού παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση και φωτοσήμανση!

Αυτός ο τύπος, που προφανώς έχει αλλεργία απέναντι στην οργή του λαού, είπε ότι δεν του αρέσουν τα «λαϊκά δικαστήρια».

Αυτός ο τύπος υποστήριξε πως τοποθετείται… «αποκλειστικά και μόνο θεσμικά» και είπε ότι είχε «ζητήσει από τον Οκτώβριο να κατατεθεί πρόταση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη, συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθει εδώ να δούμε αν και ποια βάση έχει». Φυσικά, με το κυβερνητικό πόρισμα δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο, άρα όλα… μια χαρά.

Αυτός ο τύπος παραδέχθηκε ότι η σύμβαση 717 δεν είχε ολοκληρωθεί την περίοδο του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά επιχείρησε να κομπάσει ότι «η σύμβαση ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023».

Αυτός ο τύπος είπε ότι «τον πονάει» που «δεν ξεριζώθηκαν νοσηρές νοοτροπίες της ανευθυνότητας». Για τις «νοσηρές νοοτροπίες» των ρουσφετιών, όμως, δεν είπε τίποτα. Σε κάτι τέτοιο βέβαια εντάσσεται και ο σταθμάρχης που έκανε, όντως, μοιραία λάθη.

Μαζί με όλα τα παραπάνω ο Κ. Καραμανλής ισχυρίστηκε, σε προσωπικό τόνο: «Νομίζετε δεν πονάω κι εγώ όπως κάθε Έλληνας; Φαντάζεστε ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες;  Ότι έχει περάσει έστω και μία μέρα, που να μην έχω σκεφτεί αυτή την τραγωδία;». 

Ο ίδιος Καραμανλής, που «πονάει όπως κάθε Έλληνας», είχε το θράσος να… εξηγήσει τι σημαίνει συγκάλυψη για τα Τέμπη: «Συγκάλυψη είναι οι ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνει κανείς σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνει πολιτικά». Όντως!

Μετά απ’ όλα αυτά οι βουλευτές της κυβέρνησαν τον χειροκρόταν θερμά! 

Πηγή