«Κοράκια» προσπαθούν να αγοράσουν φτηνά τα ακίνητα στο Μάτι

41

Δυστυχώς παρά το κλίμα αλληλεγγύης και προσφοράς που δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία στην περιοχή, δεν λείπουν και εκείνοι που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την καταστροφή προς όφελος τους, εις βάρος βέβαια των πυρόπληκτων.

Ιδιοκτήτρια που διατηρούσε για χρόνια εξοχική κατοικία στο Μάτι η οποία κάηκε ολοσχερώς είπε στο «THETOC» ότι προ ημερών έλαβε τηλεφώνημα από μεσίτη ο οποίος της πρότεινε να αγοράσει το οικόπεδο με την εξής δικαιολογία.

Εμφανίστηκε να εκπροσωπεί πελάτη ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, είχε κάνει τάμα- επειδή διασώθηκε -σε εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο συγκεκριμένο οικόπεδο για αυτό –σύμφωνα με τον μεσίτη- ήθελε να αγοράσει γη κοντά στον ναό.

Η ιδιοκτήτης του ακινήτου αρνήθηκε, ωστόσο ο μεσίτης επέμεινε ρωτώντας την παράλληλα αν γνωρίζει και άλλους οικοπεδούχους στο Μάτι που ήταν πιθανό να ενδιαφέρονται να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Η ίδια θεώρησε από την πρώτη στιγμή ύποπτους τους ισχυρισμούς του μεσίτη «Αν κάποιος κάνει τάμα για τη σωτηρία του από τις πυρκαγιές ανάβει ένα κερί, δεν αγοράζει οικόπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι πάντως η μοναδική που δέχθηκε τέτοια πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «THETOC» επιτήδειοι έχουν «πλευρίσει» και άλλους οικοπεδούχους. Στην αρχή προτείνουν να τους καθαρίσουν τα οικόπεδα (με το αζημίωτο) από ό,τι έχει απομείνει (μπάζα) από την καταστροφή. Στην συνέχεια δεν διστάζουν να ρωτήσουν αν επιθυμούν να πουλήσουν τη γη τους σε τιμές βέβαια χαμηλές.

Η πυρκαγιά εκτός των άλλων δεινών έχει προκαλέσει σε κατοίκους της περιοχής δυσχερή οικονομικά προβλήματα, για αυτό και επιτήδειοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία γνωρίζοντας ότι σε λίγα χρόνια το Μάτι θα ξανακερδίσει μέρος της χαμένης του αίγλης αφού αποτελεί εύκολη παραθεριστική διέξοδο για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν και εκείνοι που προσπαθούν να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα από εκείνους που ψάχνουν στην γύρω ζώνη για να στεγαστούν.

Το πρόβλημα είναι βέβαια μεγαλύτερο για εκείνους που έχασαν την κύρια κατοικία τους μέσα στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περιπτώσεις που τα ενοίκια στην γύρω περιοχή έχουν εκτοξευθεί. «Ζητούν 400 ευρώ για μια τρύπα» διαμαρτύρονταν ιδιοκτήτης ακινήτου που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here