Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: «Βουλιάζουν» τα λιμάνια, συμφόρηση σε Αθηνών – Κορίνθου και Κηφισό

20

Μεγάλη Πέμτη σήμερα (02.05.2024) και οι εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν προς τα νησιά και τους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας, με την κίνηση στις εξόδους της πόλης και τα λιμάνια να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η πασχαλινή… κίνηση είναι από το πρωί στο κόκκινο στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμιάς.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης και στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Κηφισίας.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών, από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά, 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

 

Αναφερόμενος στην επικαιροποίηση της εγκυκλίου για τη μεταφορά οχημάτων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων AFVS με τα πλοία της ακτοπλοΐας που θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για επιβάτες και πληρώματα είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (emsa) και όλοι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι και να τις τηρούν καθώς όπως υπογράμμισε «δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα».

Στο πλαίσιο της κορύφωσης της πασχαλινής εξόδου, ο υπουργός τόνισε ότι ομάδες από το λιμενικό σώμα θα επιβλέπουν αυστηρά την τήρηση του μέτρου μεταφοράς των συγκεκριμένων οχημάτων αλλά το βασικότερο είναι να γνωρίζουν το θέμα και οι επιβάτες που θα έρθουν στο λιμάνι, προκειμένου να αναχωρήσουν κανονικά και να μην υπάρχει κάποιο συμβάν από το οποίο θα στεναχωρηθεί κόσμος.