Κοτόπουλο με αχλάδια : Η συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας!

14

Ξετρελάθηκα με την συνταγή για κοτόπουλο με αχλάδια του Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με λίγο ρύζι ή χωριάτικες χυλοπίτες.

Συστατικά

 

5-6 αχλάδια, μέτρια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
1 1/2 κιλό κοτόπουλο
κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 σκ. σκόρδο, καθαρισμένες
100 γρ. μηλόξιδο
160 γρ. πετιμέζι
5-6 φύλλα φασκόμηλου
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά. Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.
Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξίδι και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.