Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα

6

Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.

Υλικά

  • 500γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)
  • 400γρ. σύγκλινο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι