Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.
Υλικά
- 500γρ. κριθαράκι χοντρό
- 500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)
- 400γρ. σύγκλινο
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι