Κόρφος μια εικόνα χίλιες λέξεις : Δείτε το πριν και το τώρα

124

Κόρφος μια εικόνα χίλιες λέξεις : Δείτε το πριν και το τώρα

Μεγάλο στοίχημα για τον Πρόεδρο Κόρφου η καθαριότητα του χωριού

Ο Γιώργος Πίτσας σε άριστη συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή  από τις πρώτες μέρες της θητείας του ως Πρόεδρος του Κόρφου, δείχνει πως από τις βασικές προτεραιότητές του είναι η καθαριότητα, η Δημόσια Υγεία και η ποιότητα ζωής όσων ζουν, παραθερίζουν ή επισκέπτονται τον Κόρφο.

Αυτές τις μέρες, με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων και του Αντιδημάρχου κ. Πούλου, απομακρύνθηκε μεγάλη ποσότητα ογκωδών που κείτονταν χρόνια σε διάφορα σημεία της περιοχής και κυρίως γύρω από το ποτάμι Ξέριας. Ο κος Πίτσας αναφερόμενος στους κατοίκους, επισημαίνει: “Στηρίξτε την προσπάθεια μας για ένα καθαρό Κόρφο. Έχει ανοιχτεί ένας λάκκος κοντά στο ποτάμι ως χώρος συγκέντρωσης ογκωδών. Παρακαλούμε μην τα πετάτε δεξιά και αριστερά παρά μόνο εκεί.”  

Μετά την καθαρισμό από τα ογκώδη

Ο νέος και δραστήριος Πρόεδρος με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να πείσει τους συνδημότες του ότι για να διατηρήσουν τον Κόρφο καθαρό πρέπει να αλλάξουν κάποιοι νοοτροπία και ο σεβασμός στο περιβάλλον να γίνει τρόπος ζωής. Μάλιστα το παράδειγμα δίνει ο ίδιος πολλές φορές, μη διστάζοντας να πιάσει “σκούπα και φαράσι” προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του χωριού του.

Ο Πρόεδρος Κόρφου Γιώργος Πίτσας και ο τοπικό σύμβουλος Ανδριανός Σταθογιαννόπουλος

Πολλές φορές μέσα από τα Κοινωνικά Δίκτυα ο Πρόεδρος του Κόρφου αποκαλύπτει “εικόνες ντροπής” όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά για τον Κόρφο και τονίζει στους συνδημότες του πως η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού.

 

Παράλληλα με την καθαριότητα, ο κος Πίτσας και το Τοπικό Συμβούλιο Κόρφου φροντίζουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για θέματα καθημερινότητας όπως δίκτυο νερού και νέες βρύσες στα κοιμητήρια, τοποθέτηση ATM στην κεντρική πλατεία του χωριού κ.α.

Κοιμητήριο Κόρφου

Τέτοιες ενέργειες αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα ενδυναμώνουν το τουριστικό προϊόν. Ας μη ξεχνάμε πως ο Κόρφος, το γραφικό ψαροχώρι με το απάνεμο λιμανάκι του αποτελεί ένα δημοφιλή καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό και οφείλουμε να πράξουμε ενωμένα και στοχευμένα ώστε να ενισχύσουμε και να εξελίξουμε την βιώσιμη ανάπτυξή του.

  • Όπως λέει ο ίδιος: …”Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε, να δημιουργήσουμε υποδομές για την τουριστική αναβάθμιση με έργα ουσίας στον λιμένα, στη διαχείριση αποβλήτων, στην ανάδειξη του μακραίωνου ναυτικού μας πλούτου και κληρονομιάς, σεβόμενοι πάντα τη μοναδική φυσική ομορφιά και τη διατήρηση του τοπίου.”
Ταυτόχρονα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πούλος προχώρησε στην εξής ανάρτηση για την καθαριότητα  όσον αφορά την εγκατάλειψη της περιοχής, το τι παρέλαβε και την σημερινή μορφή   που έχει ο Κόρφος .
” Αφιερωμένο στους νοσταλγούς του παρελθόντος. Στον Κόρφο το παραλιακό στολίδι του δήμου μας, παραλάβαμε την κατάσταση που αποτυπώνεται στις πρώτες φωτογραφίες (στις επόμενες η σημερινή κατάσταση). Είναι η συσσώρευση ογκωδών 4 και πλέον ετών ,καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή ουδέποτε ασχολήθηκε με τα ογκώδη του Κόρφου.
Η Δημοτική αρχή του Νίκου του Σταυρέλη, όσο οι συνθήκες επιτρέπουν ( έλλειψη προσωπικού ) προσπαθεί για το καλύτερο και την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους του Δήμου μας.
Τα καλύτερα έπονται!
Κόρφος μια εικόνα χίλιες λέξεις : Δείτε το πριν και το τώρα

ΠΡΙΝ

Τώρα

Πληροφορίες από Εδώ και εδώ