Κ.Φαρμάκη- Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας Τροπολογίες ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ…. Ελπίζουμε και τα άλλα κόμματα να σταθούν στο ύψος τους

744

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας Τροπολογίες ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. Πριν από λίγες ημέρες, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παραχωρήσει στα funds το δικαίωμα πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών. Μάλιστα ζούμε το εξής παράδοξο: Ο μόνος που δεν μπορεί να αγοράσει το δάνειό του στο ένα πέμπτο της αξίας του είναι ο ίδιος ο οφειλέτης!

Άλλο ένα κτύπημα για τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προχειρότητα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του 2015. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής ως το γνήσιο Κίνημα το οποίο γέννησε τη μεσαία τάξη, σεβόμενο την Ιστορία του και τους κοινωνικούς αγώνες που πάντα έδινε, μη φοβούμενο να πληρώσει το κόστος που του αναλογούσε, κατέθεσε άμεσα στη Βουλή τροπολογία προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών και προστασίας της πρώτης κατοικίας τους.

Μάλιστα, έχοντας βαθιά γνώση της ίδιας της σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας, σε αυτή την τροπολογία συμπεριέλαβε ειδικό εδάφιο και για τους αγρότες, μεριμνώντας να μπορούν να διατηρήσουν, ως έσχατη λύση, το απαραίτητο μερίδιο γης προκειμένου να συνεχίσουν να βιοπορίζονται κι όχι να ζητιανεύουν από τα κρατικά επιδόματα που οι ίδιοι, έμμεσα έχουν πληρώσει.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι εγώ προσωπικά, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη είναι συνεχείς και πως μόνο μία ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, η οποία έχει στο επίκεντρο τον πολίτη κι όχι τις απρόσωπες πολυεθνικές, μπορεί να σηκώσει την Ελλάδα και πάλι στα πόδια της. Ελπίζουμε και τα υπόλοιπα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουν το εθνικό κι όχι το προσωπικό τους συμφέρον.

Άρθρο της π. βουλευτή Κατερίνας Φαρμάκη-Γκέκη