Μαθητική ταινία μικρού μήκους με μαθητές Ρομά του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων-βίντεο

839
Μετά από πολύ αγώνα τελείωσε η μαθητική ταινία που ετοιμάσαμε και παρόλο που αυτήν την περίοδο τα θέματα που τρέχουν είναι άλλα, ίσως να σας ενδιαφέρει και αυτό.
Υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

https://www.imerodromos.gr/genetika-katoteroi-mia-sugklonistikh-mathhtikh-tainia/

Θα την δείτε παρακάτω στο λινκ κι ελπίζουμε να σας ταξιδέψει και να την απολαύσετε.
Υπόθεση της ταινίας:

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που αποδόθηκαν δραματοποιημένα, αναδεικνύοντας το σκοτάδι που διατηρούμε στις καρδιές μας αλλά και την «άλλη πλευρά», σε ένα σχολείο που συμβιώνουν μαθητές Ρομά με “Μπαλαμέ” αν υιοθετήσουμε τον όρο μέσα από την διάχυτη κουλτούρα της πλειοψηφίας των μαθητών του σχολείου που κατάγονται από την συγκεκριμένη φυλή.
Οι μαθητές δεν διαφέρουν πολύ από τους μεγάλους καθώς πλάθονται στην διαδρομή της ζωής, και ομοιάζουν αλληλεπιδρώντας μέσω της κλίμακας των συναισθημάτων με τους ενήλικες που τους κηδεμονεύουν ή είναι οι φυσικοί γονείς τους, με αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι οι οποίοι έχουν τον κύριο λόγο σχετικά με την ανατροφή, την ένδυση και την διατροφή των μαθητών – όπου στο Δημοτικό Σχολείο των Εξαμιλίων δεν είναι δεδομένα όλα αυτά αλλά συχνά τα ζητούμενα – να ενισχύουν αλλά και να υποφέρουν τα φαινόμενα αυτής της αδικίας, που προβάλλεται στην ταινία ως γεγονός πια και όχι ως διαμαρτυρία.
Ρατσισμός, πρώιμοι γάμοι, βία, εκ διαμέτρου αντίθετες κοινωνικο-οικονομικές αφετηρίες, ομόνοια, αναλφαβητισμός, σχολική διαρροή, γνήσια φιλία, αλληλεγγύη και αδιέξοδο/προδιαγεγραμμένο μέλλον για αυτούς που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους είτε δεν μπόρεσαν να την καλλιεργήσουν υπέρ τους.
Είναι αυταπόδεικτο ότι η Μαθητική Διαρροή από το σχολικό περιβάλλον οδηγεί σε κακοποιητικές καταστάσεις εις βάρος των [ανηλίκων] μαθητών, σε παραβατικές πράξεις/συμπεριφορές, και είναι ευθύνη της Πολιτείας και του υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά για τις συνέπειες που επεκτείνονται στο ευρύτερο φάσμα του κοινωνικού ιστού που στην περίπτωσή μας είναι η περιοχή της Κορινθίας.
Το δικό μας «Τούνελ των Σκέψεων» ή ο «Διάδρομος της Συνείδησης» πέρα από μια θεατρική τεχνική, ειδικά για την εκπαίδευση, είναι και ο καθρέφτης μιας κοινωνίας η οποία σιγοβράζει…
Χαιρετίσματα,
Σταύρος Παναγιώτου.