Μαρία Συρεγγέλα: Πρώτη γυναίκα γραμματέας της ΝΔ

14

Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα ήταν εδώ και μέρες το πρώτο φαβορί για τη θέση της γραμματέως της ΝΔ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον εκ των πραγμάτων επιτυχημένο γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος φορούσε επί μήνες «διπλό καπέλο» και ήθελε και αυτός να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με δύο δημοσιεύματα, το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή και το protothema.gr την Τετάρτη ανέδειξαν το ότι η κ. Συρεγγέλα ήταν φαβορί και η εκκρεμότητα θα λυνόταν σύντομα. Όπερ και εγένετο σήμερα, όταν η βουλευτής του κόμματος εκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου και οριστικοποιήθηκε η αναβάθμισή της. Τη Δευτέρα θα οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτείται για να «κλειδώσει» και τυπικά η επιλογή της, ενώ, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, η κ. Συρεγγέλα δεν θα είναι αύριο στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη στη συνομιλία που θα έχει με πολίες στην Κερατέα.

Η κ. Συρεγγέλα είχε ξεχωρίσει μεταξύ άλλων βουλευτών που ακούγονταν για τη θέση, άλλοι με κάποιες και άλλοι με ελάχιστες πιθανότητες. Η ίδια είναι πρόσωπο που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της παράταξης και έχει πολλά κομματικά ένσημα, ενώ ήταν από τα πρώτα στελέχη που αξιοποιήθηκαν υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας νέα πνοή στη γραμματεία Γυναικών. Εκ των υστέρων, το έργο της ως υφυπουργός Οικογένειας αποτιμήθηκε θετικά, αλλά έμεινε εκτός κυβέρνησης, καθώς άλλοι δύο βουλευτές του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών αξιοποιήθηκαν σε υπουργικές θέσεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η ίδια θεωρείται πρόσωπο που έχει τα απαραίτητα «κομματικά ένσημα», ενώ ως πρόσωπο ήπιων τόνων μπορεί να κάνει το αναγκαίο «μασάζ» όπου απαιτείται. Παράλληλα, θα κληθεί να «οργώσει» τη χώρα με περιοδείες το επόμενο διάστημα, ενώ θα έχει και πιο τακτική παρουσία στα ΜΜΕ.

Η κ. Συρεγγέλα τους επόμενους μήνες θα κληθεί να φέρει εις πέρας έναν ευρύ εσωκομματικό ανασχηματισμό, ενώ θα «τρέξει» το γαλάζιο συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη και θα συνδυαστεί με τα 50στά γενέθλια της ΝΔ. Παράλληλα, θα έχει κεντρικό ρόλο και στις διαβουλεύσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.