Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Άνοιξε τις πόρτες του θρυλικού σπιτιού της στο Βραχάτι

1061

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τον πατέρα της, Μίκη και τις αναμνήσεις της από εκείνον και αποκάλυψε μεταξύ άλλων και ένα ατύχημα που είχε στο Βραχάτι, όταν έπεσε σε ένα πηγάδι.

«Έπεσα σε ένα πηγάδι, ένα πολύ στενό φρεάτιο 9 μετρά. Έμεινα εκεί δυο μέρες και ήμουν πεπεισμένη το βράδυ ότι θα πεθάνω. Είχα σπάσει χέρια, πόδια. Ζούσα με την αναμονή του θανάτου» είπε αρχικά.

«Επειδή είχε χώμα και δεν έκανε κρύο άρχισα να σκάβω γύρω γύρω επί 10 ώρες και ανέβηκα. Από τα 9 μέτρα στα 7. Άρχισα να φωνάζω και ένας εργάτης που κλάδευε με άκουσε ήρθαν μετά οι πυροσβέστες»

Στη συνέχεια αποκάλυψε:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ρωτήθηκε και για τη μέχρι και πρότινος έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην ίδια και τον Νίκο Κουρή.

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτό» τόνισε.

 

Η κόρη του αείμνηστου δημιουργού άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του και διηγήθηκε ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν του Μίκη Θεοδωράκη.

Φιλοτεχνημένο με ψηφιδωτά και κεντήματα τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους, το σπίτι της χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία αλλά και πολλά θρυλικά κειμήλια του πατέρα της.

«Έφυγα από την Αθήνα και αποφάσισα να ζήσω εδώ. Εδώ έζησα με τη μαμά και τον μπαμπά το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τα καλοκαίρια στη θάλασσα».

Τέλος, για την υπόθεση με τον Νίκο Κουρή ανέφερε: «Δεν έχω καμία σχέση με τον Νίκο Κουρή, τον έχω ξεχάσει».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποκάλυψε στη συνέχεια: «Είχα πέσει σε ένα πηγάδι, 9 μέτρα βάθος. Κι έμεινα εκεί δύο μέρες. Ήμουν σίγουρη ότι θα πεθάνω κι αυτό ήταν κάτι το φοβερό.

Όλα τα είχα σπάσει, χέρια, πόδια… Ζούσα με την αναμονή του θανάτου. Άρχισα να σκάβω το χώμα με τη μπανέλα του σουτιέν και ανέβηκα δύο μέτρα. Και άρχισα να φωνάζω κι ένας εργάτης με άκουσε και ήρθαν μετά οι πυροσβέστες και με τράβηξαν».