Μπόρες με αυξημένη ζέστη τη Τετάρτη 24/5 – Πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή

3278
Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα είναι οι συννεφιές, οι οποίες θα δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από τις πρωινές ώρες, και στα ηπειρωτικά μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.

 

Οι άνεμοι στα πελάγη πέφτουν στα 2 με 4 μποφόρ και ως συνέπεια θα έχουμε άνοδο της υγρασίας, η οποία σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες θα προκαλεί σχετική δυσφορία σε αρκετές περιοχές.

Οι τιμές της θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως πεδινές και μακριά από τη θάλασσα.

Στην Αττική προς το απόγευμα οι συννεφιές αναμένεται να πυκνώσουν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει.

Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 15 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει τοπικές συννεφιές από την αρχή της ημέρας και τοπικές ολιγόλεπτες βροχές τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές. Το βράδυ θα έχουμε λίγες τοπικές συννεφιές.

Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ με τη μορφή θαλάσσιας αύρας, και θερμοκρασία στους 14 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο δεύτερο μισό της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά.

Περισσότερη αστάθεια περιμένουμε την Παρασκευή στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Στην κεντρική και βόρεια χώρα θα επηρεαστούν και πεδινές περιοχές.

Κάποιες από τις καταιγίδες δεν αποκλείεται να έχουν και τοπικά έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και κάποια χαλαζόπτωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: