Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπό απόλυση όλο το προσωπικό σε μια ακόμα «εμβληματική επένδυση»

84

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπό απόλυση όλο το προσωπικό σε μια ακόμα «εμβληματική επένδυση» Με τη …βούλα βρίσκονται πλέον στον «αέρα»όλοι οι εργαζόμενοι …

 

Με τη …βούλα βρίσκονται πλέον στον «αέρα» όλοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αφού ξεκινούν απολύσεις του προσωπικού στο σύνολό του, οι..

Με τη …βούλα βρίσκονται πλέον στον «αέρα» όλοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αφού ξεκινούν απολύσεις του προσωπικού στο σύνολό του, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν από τους συνταξιούχους και έως τον Απρίλη θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει το αν και πώς θα γίνουν οι όποιες επαναπροσλήψεις, ενώ δεν είναι τυχαίο πως η αμερικανική ONEX, που έχει πάρει τα ναυπηγεία, επικαλείται πως έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες «αξιολογήσεις» του προσωπικού, με ό,τι αυτό σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον.

Αυτό προβλέπει άλλωστε το σχέδιο «εξυγίανσης» που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ κατά την προηγούμενη θητεία της και της ONEX, με την πρώτη να διαφημίζει άλλη μια «εμβληματική επένδυση» που τάχα έσωσε τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και τη δεύτερη να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το ΚΚΕ σημείωνε ότι αυτή η «υποδειγματική» επένδυση, η οποία μάλιστα βάδισε στα χνάρια της προηγούμενης ανάλογης «σωτηρίας» του Νεωρίου Σύρου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την παράδοσή του στην ONEX, άφηνε τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, αφού διαμόρφωνε μια «ειδική οικονομική ζώνη», με κατεδαφισμένα τα όποια εργασιακά δικαιώματα.

Καμιά χαμένη θέση εργασίας, να επαναπροσληφθούν όλοι!

Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου

 

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπό απόλυση όλο το προσωπικό

«Άμεση επαναπρόσληψη την ίδια ώρα με την απόλυση, όλων όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ναυπηγείο, όπου με τις αποχωρήσεις των συνταξιούχων ήδη είναι μειωμένες οι θέσεις εργασίας. Υπογραφή ΣΣΕ με μισθό με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, με μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι εργολαβική απασχόληση. Να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα πότε θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, όχι λίγα – λίγα και να βαφτίζονται δώρα και επιδόματα»: Τα παραπάνω ζητά με ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Και τονίζει: «Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν», ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις σημειώνει:

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η σωστή στάση μας με την εναντίωση στο αντεργατικό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την “εξυγίανση” των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ενώ η δικαστική απόφαση της έγκρισής του έχει βγει εδώ και μήνες, η διαδικασία μεταβίβασης δεν έχει καν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί.

Όπως είχαμε επισημάνει, ο νέος εργοδότης πήρε το ναυπηγείο έναντι πινακίου φακής μετά το τεράστιο κούρεμα χρεών από την κυβέρνηση. Το τίμημα αγοράς του είναι ελάχιστο, με την αποπληρωμή του να “χάνεται” σε βάθος δεκαετιών. Για έναν χρόνο η λειτουργία του στηριζόταν στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και στην πλάτη που βάζαμε εμείς οι εργαζόμενοι.

Επίσης, επιβεβαιωνόμαστε ότι δεν εξασφαλίζονταν οι θέσεις εργασίας, ούτε πότε και με ποιον τρόπο θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, καθώς και οι εργασιακές σχέσεις που θα επικρατούν την επόμενη μέρα.

Με την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας του σωματείου μας, ήδη απολύονται οι συνταξιούχοι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς να ξέρουν πότε και με ποιον τρόπο θα πάρουν τα χρήματά τους. Ήδη εμείς οι υπόλοιποι “βρισκόμαστε στον αέρα”, αφού στην πραγματικότητα προβλέπεται η απόλυσή μας σε λίγες μέρες, χωρίς να ξέρουμε αν και με ποιον τρόπο θα επαναπροσληφθούμε, πότε και με ποιον τρόπο θα πάρουμε τα δεδουλευμένα που μας οφείλονται και τι εργασιακές σχέσεις θα ισχύουν στο ναυπηγείο την επόμενη μέρα».

Δείτε επίσης:

Πρώτη συνάντηση της ανανεωμένης Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας-Συντονιστής …

Πηγή: 902.gr