Να κηρυχθεί άμεσα η Κορινθία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητούν οι Κορίνθιοι κ.Τατούλη…

41
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, καταγγέλλει πως οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Νομό Κορινθίας τις τελευταίες ώρες αποτελούν εμπρηστικό σχέδιο.
Μήπως θα πρέπει να ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης απο τον Πέτρο Τατούλη  να κηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο νομός Κορινθίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις καταστροφές που προκάλεσαν  οι  μεγάλες πυρκαγιές απο την μια άκρη στην άλλη του Νομού.Τι περιμένουνε άραγε να θρηνήσουμε νεκρούς για να πάρουν έστω και για μια φορά γενναίες αποφάσεις. Ο Νομός Κορινθίας έχει υποστεί τεράστιες ζημιές επιτέλους βοηθήστε τον.  

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το δυναμικό και τις υπηρεσίες και τους φορείς που αναλαμβάνουν δράση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ γίνεται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

Στο δυναμικό και στα μέσα πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται:

-Ειδικευμένα στελέχη πολιτικής προστασίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στα οποία ανατίθεται η επίβλεψη εκπόνησης και εφαρμογής των σχεδίων, προγραμμάτων και μέτρων πολιτικής προστασίας, καθώς και ο συντονισμός των αναγκαίων ενεργειών.

-Το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, οι υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινής ωφέλειας, που είναι υπεύθυνες σε επιχειρησιακό επίπεδο για τις επί μέρους δράσεις πολιτικής προστασίας και κυρίως για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστροφών (όπως Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό, Ελληνική Αστυνομία, Ε.Κ.Α.Β., Ένοπλες Δυνάμεις, Ο.Α.Σ.Π, υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α., Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.ΥΔ.Α.Π., Δ.ΕΠ.Α., Ε.Μ.Υ.).

-Οι εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι ειδικευμένοι εθελοντές πολιτικής προστασίας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αναλαμβάνουν την υποστήριξη σχεδίων και δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης, καθώς και δράσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here