Οι μάσκες έπεσαν στο Λουτράκι σε πλειστηριασμό το κτίριο του SPA…απο την Δημοτική Αρχή

124

Οι μάσκες έπεσαν στο κρισιμότερο Δημοτικό Συμβούλιο, που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Λίγες μόνο ημέρες, πριν τον πλειστηριασμό του κτιρίου του SPA και του κτιρίου της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, η Δημοτική Αρχή, χωρίς σχέδιο, άφηνε τον χρόνο να κυλά θέτοντας, σε απόλυτο κίνδυνο, τη Δημοτική Περιουσία και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τρεις παρατάξεις,  μεταξύ των οποίων και τρεις επικεφαλής-Μαρία Πρωτοπαππά,  Ιωάννης Καραπανάγος, Δημήτρης Βασιλείου- παρά τα όσα τους χωρίζουν, σε πολιτικό επίπεδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τον τόπο για να σώσουν ότι ακόμα μπορεί να σωθεί. ‘Εβαλαν πάνω από το παραταξιακό τους συμφέρον, τη σωτηρία του Δήμου και της Δημοτικής Περιουσίας και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταθέσουν πρόταση-σχέδιο σωτηρίας, ώστε η Δημοτική Περιουσία να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών και πιστωτών.

Η πρόταση αυτή είναι η μοναδική πρόταση που έχει κατατεθεί, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας, για το μέλλον που μέχρι σήμερα φαίνεται δυσοίωνο.

Η πρότασή μας απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο κ. Γκιώνης με τους νέους συνοδοιπόρους του, όπως προέκυψε από την πολύωρη διαδικασία, προσπάθησε με προπετάσματα καπνού και κάνοντας τακτικούς ελιγμούς, να ξεφύγει από τις μεγάλες ευθύνες του και τελικά να παραπέμψει για μία ακόμα φορά το σοβαρό αυτό θέμα στις καλένδες.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος θυμήθηκε να προβεί σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ξεκινώντας συσκέψεις με τους φερόμενους επενδυτές, τους υπαλλήλους του καζίνο και με όποιον ακόμα θα μπορούσε να του προσφέρει θυρίδα διαφυγής, χωρίς να αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, πέρα από τις τυπικές δικαστικές, για να σωθούν πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία.

Εμείς, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής ΑΕ που εκπροσωπούν τις παρατάξεις μας, δηλώνουμε και τονίζουμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να βρεθεί λύση, καίτοι έχουν μείνει 20 ημέρες από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό,. Κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να αντιμετωπίσουμε τον ασύμμετρο κίνδυνο της ανεύθυνης, αφού περί άλλων τυρβάζει, Δημοτικής Αρχής Γκιώνη αλλά και τα μεγάλα χρέη που πλέον είναι θηλιά στον λαιμό του Δήμου μας για να βρεθεί επιτέλους μόνιμη λύση. Λύση που θα σέβεται την ιστορία μας αλλά και το μέλλον, γιατί θεωρούμε αδιανόητο ένας Δήμος που έχει διαχειριστεί περισσότερα από 250.000.000 ευρώ, τα τελευταία χρόνια, να σύρεται και να διασύρεται σε κατασχέσεις.

Με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τον πλειστηριασμό.

Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.-ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ                          6.-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2.-ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          7.-ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3.-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                           8.-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4.-ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                     9.-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

5.-ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ