Στο Καλογεροπούλειο στη Κόρινθο βρέθηκαν σήμερα προσωπικότητες του Ελληνικού πολιτισμού…απών όλος ο Δήμος”ψάρευαν”…ψήφους-φωτο

165
Το Καλογεροπουλειό λίκνο πολιτισμού της Κορινθίας. Κορυφαίες προσωπικότητες των τεχνών στη συνέντευξη τύπου για την έναρξη του προγράμματος Ακούμε τους νέους.
Σταύρος Μπένος (Διάζωμα), Νίκος Πιμπλής (Μέγαρο Μουσικής), Χρίστος Παπαγεωργίου,Γιώργος Κουρουπός,Πόπη Μαλαπάνη και άλλοι παρεβρέθηκαν στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα δειχνοντας πως έχουν μπει γερές βάσεις για την επόμενη του μέρα…

Tο Καλογεροπούλειο ‘Ιδρυμα Κορίνθου σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ προσκαλεί τελειόφοιτους και απόφοιτους μουσικών σπουδών στα όργανα συμφωνικής ορχήστρας και πιάνου να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2023».

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε αξιόλογους Νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να εξελίξουν τη δουλειά τους μέσα από πολλαπλές συναυλίες και ηχογραφήσεις, καθώς και να έρθουν σε επαφή με ήδη αναγνωρισμένους μουσικούς, διοργανωτές φεστιβάλ και ενδεχόμενους χορηγούς.

Οι υποψήφιοι για τις ακροάσεις ηλικίας έως 25 ετών καλούνται να ετοιμάσουν ένα βίντεο διάρκειας 15-20´ με πρόγραμμα ελεύθερης επιλογής (δύναται να
παρουσιαστούν και μέρη έργων). Η επιτροπή αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Θεοδοσίου (συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής Ωδείου του Καλογεροπούλειου ‘Ιδρύματος), Θοδωρή Τζοβανακη (πιανίστας, καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών), Νίκο Μάνδυλα (βιολονίστας, κορυφαίος Ά στην ΚΟΑ) και Σπύρο Μουρίκη (κλαρινετίστας, κορυφαίος Ά στην ΚΟΑ) θα επιλέξει έως δεκα (10) υποψηφίους, εκ των οποίων θα επιλέγουν κατά την τελική αξιολόγηση από τον κ. Γιάννη Βακαρέλη, πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΜΜΑ, τρεις (3) σολίστ.

Οι διακριθέντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε τρεις συνολικά συναυλίες: μία στην Κόρινθο (αίθουσα συναυλιών Καλογεροπουλειου Ιδρύματος), μία σε πόλη της Πελοποννήσου και μία σε χώρους ενδιαφέροντος των χορηγών μας. Οι συναυλίες της Κορίνθου θα ηχογραφούνται με σκοπό να μεταδίδονται από το Τρίτο Πρόγραμμα και βιντεοσκοπούνται για αρχειακούς λόγους. Οι συναυλίες αυτές θα είναι ατομικά ρεσιτάλ διάρκειας περίπου 50 λεπτών.

Επιπλέον οι επιτυχόντες σολίστ θα συμμετέχουν σε δύο κοινές συναυλίες: μια σε αρχαίο θέατρο της Πελοποννήσου σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο τέλος Ιουλίου και μια σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2023».

Τέλος, ειδικά για τους υποψήφιους πιανίστες θεσπίζεται το βραβείο «Ντόρα Μπακοπούλου», που θα απονεμηθεί σε τρεις συμμετέχοντες επιλογής της
κ. Μπακοπούλου, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο 17ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.