Κόρινθος- Σύσσωμη δημοτική αρχή και αντιπολίτευση να μπει τέλος στην ανομία λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων

63

Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων: Σύσσωμη δημοτική αρχή και αντιπολίτευση να μπει τέλος στην ανομία και την έλλειψη αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων

Με 33 θέματα ασχολήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, χθες Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος για ελαφρύ πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Η ιστοσελίδα μας του εύχεται περαστικά με γρήγορη ανάρρωση !

Αρχικά συζητήθηκε το θέμα τροποποίησης του προϋπολογισμού το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία .

Το θέμα που απασχόλησε όμως περισσότερο όλων ήταν η συζήτηση για την  απόφαση σχετικά με την έγκριση του σχεδίου κανονισμού διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κορινθίων.

Αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Σταυρέλης ώστε να μπει ένα  τέλος στην ανομία και την έλλειψη αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων,  με την σύσσωμη γνώμη όλης της αντιπολίτευσης,  για σεβασμό στον δημότη και επισκέπτη του δήμου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος εμφανίστηκε σαφής και ξεκάθαρος λέγοντας πως ο δήμος Κορινθίων δεν θα επιτρέψει αυτό που συνέβη στον δήμο Λουτρακίου και στον δήμο Αλεξανδρούπολης ,  όπου επενέβη το Συμβούλιο Επικρατείας  και ξήλωσε ότι υπήρχε στους δημόσιους χώρους επειδή θεωρήθηκαν παράνομα.

Ανέφερε για ακραία περιστατικά επιχειρηματιών που έκοψαν δέντρα γιατί δεν τους εξυπηρετούσαν στην κατασκευή των υπαίθριων χώρων   … ή για άλλους οι οποίοι αφαιρούσαν τα φωτιστικά του δήμου τα οποία μάλιστα  ήταν μαντεμένια 30 χρόνων,  επειδή απλά δεν ταίριαζε στην δική τους αισθητική ή την λητουργικότητα τους. Καθώς  και για παγκάκια τα οποία ξηλώθηκαν  αυθαίρετα , για   προσωπικά λειτουργικά  συμφέροντα .

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης για  τις δεκάδες καταγγελίες προφορικές και γραπτές για την κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων καθώς και της παραλιακής στα “Καλάμια “.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν πολλοί επιχειρηματίες που ασχολούνται στην εστίαση .

Από τα όσα ακούστηκαν τόσο από την Πρόεδρο της επιτροπής κ Τέτα Μπονάτσου,  όσο και από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης καθώς και τον εκπρόσωπο του νεοσυσταθέντος Συλλόγου Εστίασης Κορίνθου κ. Γιώργο Πιέτρη,  φάνηκε πως η επιτροπή που είχε οριστεί  έπραξε σοβαρό έργο ώστε να καταλήξουν και να εμφανιστεί  σύμπνοια στην εισήγηση .

Μόνο μικρές διαφοροποιήσεις ακούστηκαν από τον κ Πιέτρη σε ότι αφορά τα μέτρα αδειοδότησης των κοινοχρήστων χώρων, που υπήρξε διαφορετικής  άποψής  για τον δρόμο της Εθνικής Αντιστάσεως  για παραμονή  των  ισχυουσών  μέτρων  τεσσάρων μέτρων , σε αντίθεση με την εισήγηση και την απόφαση της να περιοριστεί στα τρεισήμισι στην Εθνική Αντιστάσεως και τρία   μέτρα στους υπόλοιπους δρόμους  γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να μην το  δεχθεί το Συμβούλιο Επικρατείας και να τιναχτεί στον αέρα όλη η έγκριση του σχεδίου κανονισμού διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.

Στο τέλος της συζήτησης έγινε δεκτό το αίτημα του κ. Πιέτρη και της παράταξης της Πράσινης Πόλης , για αναβολή την συνεδρίασης επ’ αυτού του θέματος για τον κ. Πιέτρη , μέχρι  να  εκλεγεί το μόνιμο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου  και η εστίαση παρουσιάσει τις τελικές της προτάσεις.

Δείτε όλη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου