Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο πλευρό του Δημήτρη Πτωχού

23

Παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» Δημήτρη Πτωχού στο Ναύπλιο. Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και πλήθος πολιτών.

 Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από σήμερα ώστε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει και να μπορέσουμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά». Σημείωσε, επίσης, ότι «η Πελοπόννησος είναι ένας υπέροχος τόπος με απίστευτες ομορφιές και φοβερά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω από όλα όμως είναι ένας τόπος με υπέροχους ανθρώπους» και συμπλήρωσε ότι «όραμα και στόχος της παράταξής του είναι «να κάνει την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ευρώπη έως το 2028».

Αναφερόμενος στο στους στόχους του προγράμματός του, εξήγησε ότι είναι «βασισμένο σε ότι ακούσαμε, σε ότι είδαμε, σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που συναντήσαμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες». Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα τους υποψηφίους της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά», κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που έχουν αφήσει τρομερό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, που έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και να αφήσουν πολλά πράγματα πίσω προκειμένου να υπηρετήσουν  το κοινό καλό».

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε βέβαιος ότι «μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια με πολύ μεγάλη ανάπτυξη, μία περιφέρεια με δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη. Μία περιφέρεια που μπορούμε όλοι να ζήσουμε όλα μας τα όνειρα. Μία περιφέρεια της προκοπής και των ίσων ευκαιριών, καλώντας «όλους και όλες μαζί μας, για να πάμε μαζί την Πελοπόννησο μπροστά».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στο Ναύπλιο και το εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού. Χαρακτήρισε τη συγκυρία πολύ κρίσιμη, εξηγώντας ότι «βρισκόμαστε περίπου δύο εβδομάδες πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα μας εν γένει και για την Πελοπόννησο». Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «θέλουμε άξιους ανθρώπους που να έχουν τουλάχιστον τρία χαρακτηριστικά: πρώτον να έχουν ικανότητες να διοικήσουν τον τόπο τους, δεύτερον να είναι αποτελεσματικοί και τρίτον να έχουν να έχουν πολιτική βούληση να είναι κοντά στους πολίτες», επισημαίνοντας ότι «ο Δημήτρης Πτωχός πληροί στο έπακρο αυτές τις τρεις κατηγορίες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Δημήτρη Πτωχό κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «πολύ σημαντικό κρίκο σε όλη την προσπάθεια συντονισμού της τότε κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ο στόχος είναι ένας: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», εξηγώντας ότι «ο ρόλος του εκάστοτε περιφερειάρχη είναι πάρα πολύ κρίσιμος, γιατί καλούνται να υλοποιήσουν σχέδια με πάρα πολλές προκλήσεις σε θεμελιώδεις πυλώνες της πολιτικής».

Κλείνοντας, η Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε στον Δημήτρη Πτωχό και σε όλους τους υποψηφίους «πολύ καλή επιτυχία. Τα γραφεία αυτά να είναι νικηφόρα και να μπορέσετε να υλοποιήσετε όλα αυτά τα οποία έχετε σχεδιάσει για την επόμενη θητεία».