Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΑΠ. ΠΑΥΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

743

Το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου 2023, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, αναλύοντας την Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών, στην οποία υπάρχει έντονο το συναίσθημα του θαυμασμού, του δέους και της έκπληξης που προέρχονται από την ανθρώπινη αδυναμία να προσεγγίσει όλες τις αλήθειες που περιγράφονται στους Χαιρετισμούς.

Ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να θαυμάζει τα μεγαλεία Του, να Τον δοξολογεί, να μετέχει στην ζωή Του και να γίνει κοινωνός της Θείας Φύσεως και όχι γιατί Εκείνος έχει την ανάγκη της ανθρώπινης ευγνωμοσύνης. Σ’ αυτές τις Ακολουθίες δεν ευχαριστούμε την Παναγία μόνο γιατί κάποτε έσωσε την Κωνσταντινούπολη αλλά γιατί με την ζωή και το παράδειγμά Της μας έδωσε ένα σκοπό ζωής, ένα νόημα και μία ουσία, γιατί μας γλίτωσε από την άνοια και την έλλειψη ενδιαφέροντος και μας έδωσε την αθανασία. Με τους Χαιρετισμούς ευχαριστούμε την Θεοτόκο μ’ όλες μας τις αισθήσεις και μ’ όλα μας τα συναισθήματα.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Θωμαΐδης, παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να δεηθεί, ώστε αυτή η ευγνωμοσύνη μας να μην είναι επετειακή, να μην είναι μία ευλαβής συνήθεια, να μην μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται ζωή που θα ευχαριστεί την Θεοτόκο για όλα όσα μας χάρισε.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την απόλυση της Ι. Ακολουθίας απευθυνόμενος στους πιστούς τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη από την Ι. Μητρόπολή μας πασχαλινή μουσικό-πνευματική Εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 ώρα 18:30 με ομιλητή τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο και θέμα: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» και απόδοση ύμνων από την Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» και την Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστούν καταλλήλως, ώστε να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.