Ο ελληνικός Άγιος Μαυρίκιος βρίσκεται στην Πελοπόννησο-βίντεο

18

Χτισμένο λίγα χιλιόμετρα έξω από το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, σε έναν γραφικό κόλπο στον λόφο του Αγίου Νικολάου, το Δρέπανο Αργολίδας μοιάζει περισσότερο με έναν εξωτερικό παράδεισο που αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι οι ομορφιές της Ελλάδας είναι ασυναγώνιστες και ότι σε αυτόν τον τόπο μπορείς να βρεις τα πάντα.

Ένα ταξίδι διάρκειας μόλις 1,5 ώρας από την Αθήνα είναι αρκετό για να σας βάλει στην καρδιά μιας όασης που περισσότερο οδηγεί το μυαλό στο συμπέρασμα ότι λογικά πρέπει να βρίσκεται σε κάποιον πολυδιαφημισμένο εξωτικό παράδεισο, σαν τον Άγιο Δομίνικο ή τον Μαυρίκιος, όπως επισημαίνεται και στην περιγραφή του παρακάτω βίντεο του UpStories το οποίο αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος από την ασυναγώνιστη ομορφιά αυτού του μέρους.

Τα χρόνια πριν την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη η περιοχή διακρινόταν για τις καλλιέργειές της κυρίως με εσπεριδοειδή, με τον κάμπο να είναι γεμάτος. «Καμάρι» βέβαια είναι οι μανταρινιές αφού το Δρέπανο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μανταρινιώνες της Ελλάδας με δεκάδες ποικιλίες.

Παράλληλα το μάτι θα ξεκουραστεί με ακόμη περισσότερο πράσινο καθώς εκεί δεσπόζει ένα δάσος από φοίνικες, μπανανιές, μουριές και πορτοκαλεώνες και συνδυάζεται με την υπέροχη παραλία η οποία απογειώνει την εμπειρία για τους επισκέπτες.

Ο ελληνικός Άγιος Μαυρίκιος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που είναι ρεζερβέ όλο το χρόνο

Ωστόσο, όπως είναι μάλλον εύκολο να αντιληφθεί κανείς, η πρόσβαση σε αυτόν τον παράδεισο είναι μεν εύκολη, αλλά η εξασφάλιση καταλύματος είναι μια σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση. Η μεγάλη παραλία Πλάκα του χωριού, διαθέτει πολλούς χώρους φιλοξενίας για τους επισκέπτες της περιοχής, ξενοδοχεία και camping, όπου λειτουργούν όλο το χρόνο, όμως συνήθως τα πάντα είναι κλεισμένα εκ των προτέρων.

Ειδικά αν μιλάμε για τις περίφημες καλύβες, ίσως χρειαστεί να κάνετε την κράτησή σας ακόμη και ένα χρόνο (ή και παραπάνω) προκειμένου να μπορέσετε να μείνετε εκεί και να αγναντεύεται το απέραντο γαλάζιο, μόλις ελάχιστα μέτρα μακριά από τα πόδια σας!

Ο ελληνικός Άγιος Μαυρίκιος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που είναι ρεζερβέ όλο το χρόνο

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τις πολλές ταβέρνες που θα βρείτε στο χωριό όπου θα δοκιμάσετε και άφθονα τοπικά προϊόντα, ενώ εάν επισκεφθείτε την περιοχή στην σωστή εποχή θα ζήσετε και την εμπειρία του πανηγυριού της 25ης Αυγούστου, όταν και γιορτάζει ο τόπος την ημέρα του Αγίου Αδριανού και Ναταλίας, που θεωρείται και είναι ένα από τα πιο σημαντικά σε ολόκληρο το νομό Αργολίδας.

menshouse.gr