Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τεντόγλου!

20
Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο φοβερός Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το χρυσό με ένα εκπληκτικό τελευταίο άλμα!

Το μετάλλιο που του έλειπε κατέκτησε o Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη, που αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο 25χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης ήρθε πανέτοιμος και με το πρώτο του άλμα έφτασε στα 8.50μ., για να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο μιας και ποτέ ξανά στην ιστορία του μήκους δεν έχει μείνει εκτός βάθρου αθλητής που έχει κάνει 8.50μ. στον τελικό.

Αφού το έκανε όμως ο Τεντόγλου, ο Γουέινι Πίνοκ έδειξε επίσης πως θέλει ένα μετάλλιο πηδώντας 8.40μ..

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο όμως ο Πίνοκ προσγειώθηκε στα 8.50μ., και με την ισοβαθμία πέρασε εκείνος στην πρώτη θέση.

Στο τρίτο άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε άλμα στα 8.39μ., μόλις ένα εκατοστό κάτω από το άλμα του Πίνοκ που τον έφερνε πρώτο στην ισοβαθμία.

Συνέχισε με άκυρο στο τέταρτο άλμα και σε εκείνο το σημείο ο Τεντόγλου έδειξε πως ίσως να έχει κάποια ενόχληση στα πόδια του.

Μίλτος Τεντόγλου: Το «χρυσό» άλμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Το πέμπτο του άλμα ήταν εξαιρετικό και μετρήθηκε στα 8.30μ. όμως παρ’ ότι είχε εξαιρετική σειρά αλμάτων, παρέμενε δεύτερος χάνοντας στην ισοβαθμία.

Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, έκανε τεράστιο άλμα στα 8.52μ. και έτσι πέρασε πρώτος!

Ο Τζαμαϊκανός Τάτζαϊ Γκέιλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 8.27μ. (ισοβαθμία με τον συμπατριώτη του ΜακΛάουντ αλλά ο Γκέιλ είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια).

πηγή-gazzetta.gr