Παρακολουθήστε  live λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο συλλαλητήριο

38

Μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Διαδηλωτές καταφθάνουν με πούλμαν από όλες τις γωνιές της χώρας, με το κέντρο της πρωτεύουσας να είναι απροσπέλαστο.

Το ραντεβού δόθηκε για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι. Από χτες ξεκίνησαν πούλμαν από διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με προορισμό την Αθήνα, ενώ νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά εκατοντάδες Κρητικοί. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότερα από 1.500 πούλμαν θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα έφτασε και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είναι κεντρικός ομιλητής. Παράλληλα, περίπου την ίδια ώρα έφτασε στο κέντρο της Αθήνας και ο στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος Φραγκούλης. Λίγο μετά τις 14.40, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέβηκε στην εξέδρα για την ομιλία του, η οποία τελείωσε στις 15.15.

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα πατριωτικά φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» ανέφερε στην εισαγωγή του.

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές» συμπλήρωσε.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Παρακολουθήστε  live λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο συλλαλητήριο, μέσα από το live blogging του newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here